Tak tohle je šok. CD Projekt RED znovu odložil Cyberpunk 2077. Očekávané akční RPG od tvůrců Zaklínače 3 nevyjde slibovaného 17. září, ale až 19. 11. 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky.

Se zprávou přišli spoluzakladatel Marcin Iwiński a šéf studia Adam Badowski, pro které to bylo jedno z nejtěžších rozhodnutí v životě. Oba v otevřeném dopise fanouškům zdůrazňují, že ačkoli je většina obsahu připravena (hlavní úkoly, vedlejší mise, cut-scény...), tak potřebují více času na testování a vyvážení/vyladění jednotlivých prvků hry. Jinými slovy je ve hře tolik obsahu a složitých systémů, že potřebují ještě několik měsíců na to, aby byli se vším spokojeni.

„Musíme vše řádně otestovat, vybalancovat mechaniky hry a opravit spoustu chyb,“ objasňují s tím, že rozsáhlý svět vyžaduje více práce.

Dvojice hlavních šéfů CD Projektu RED si je vědoma toho, že dalším odkladem ohrožují důvěru fanoušků ve hru a samotné předobjednávky, ale přesto si myslí, že jde o správné rozhodnutí. „Omlouváme se vám za delší čekání. Naším záměrem je udělat z Cyberpunku 2077 něco, co s vámi zůstane několik let. Doufáme, že pochopíte, proč jsme to udělali,“ dodávají.

Online prezentace nazvaná Night City Wire se i přes odklad bude konat příští čtvrtek 25. června. Během prezentace uvidíme nové materiály, abychom se na Cyberpunk 2077 těšili ještě více. Současně někteří novináři obdrží preview verzi hry, aby se mohli po Night City Wire pochlubit se svými dojmy.

O verzích Cyberpunku 2077 pro PlayStation 5 a Xbox Series X v oznámení nepadlo jediné slovo. Nadále tak platí, že se CD Projekt RED v současné době soustředí na vývoj pro počítače a současnou generaci konzolí. Ledaže by překvapil a v listopadu vydal i verze pro next-gen - v tomto měsíci se předpokládá, že budou konzole uvedeny na trh.