Cyberpunk 2077 je bez pochyb nejočekávanější hrou letošního roku. Na akční sci-fi RPG od tvůrců Zaklínače hráči čekali dlouhých sedm let. Dnes titul konečně vyšel a v prvních hodinách se zapsal do dějin Steamu.

Enormní zájem o Cyberpunk 2077 pocítila platforma od Valve, která měla velké problémy s kapacitou serverů. Přitom novinka CD Projektu RED vyšla na PC také přes GOG (všechny fyzické verze) a Epic Games Store.

Nestává se často, že by Steam měl problém s dostupností vlivem velkého zájmu hráčů. Do světa Night City v Cyberpunku 2077 se ovšem vypravilo více než milion hráčů současně, podle SteamDB. To z Cyberpunku 2077 dělá nejžádanější singleplayerovou hru na Steamu. Ve stejný okamžik byl patrný menší zájem o jiné tituly, nejvíce to odneslo PUBG, která má nejhorší výsledek ve své dosavadní historii - současně PUBG hrálo přes 390 tisíc lidí.

První hodiny z pohledu Steamu jsou pro Cyberpunk 2077 velmi působivé. Je více než jasné, že CD Projekt RED odstartoval dobře, ale vývojáři nemohou slavit. Musejí se pustit do práce a zlepšil optimalizaci na konzolích i počítačích, opravit nepříjemné chyby a dodělat slíbený bezplatný upgrade pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Mezitím děkují fanouškům za podporu a vzkazují, že na opravách a aktualizacích pracují.

Neoficiální informace mluví o 8 milionech předobjednávek. 26 procent má být fyzických kopií. Zbytek tvoří digitál.

Ve hře Cyberpunk 2077 se hráči ocitnou v roli nadějného žoldáka V ve futuristické megalopoli Night City — v korporacemi ovládaném městě posedlém technologií a tělovými modifikacemi. V rámci pátrání po prototypovém implantátu, který skrývá klíč k nesmrtelnosti, se hráči potkají s řadou vícevrstvých postav včetně rebelského rockerboye Johnnyho Silverhanda (kterému propůjčil hlas Keanu Reeves), budou si vylepšovat postavu díky kyberwaru, který upravuje schopnosti, a dělat obtížná rozhodnutí, která změní příběh i svět kolem nich.