CD Projekt je přesvědčen, že s každou aktualizací je Cyberpunk 2077 blíže k návratu do PlayStation Store. Záleží ale pouze na Sony, kdy hru do svého digitálního obchodu vrátí.

„Vydali jsme několik oprav. Včera jsme zveřejnili opravdu velký patch a dříve několik hotfixů. Každé z nich nás přibližuje k návratu do PlayStation Store,“ řekl výkonný ředitel CD Projektu Michal Nowakowski během nedávného rozhovoru s investory. „Konečné rozhodnutí je na Sony. Věříme, že jsme blíže než dále, ale musí o tom rozhodnout oni. Počkáme a uvidíme.“

Cyberpunk 2077 byl z PlayStation Store odstraněn 18. 12. minulého roku. Společnost Sony tím všechny překvapila a současně zahájila proces vrácení peněz za hru, která na konzolích PlayStation 4 moc dobře nefungovala. Tento bezprecedentní krok má platit až do odvolání s cílem zajistit vysokou úroveň spokojenosti zákazníků.

Přečtěte si také: Stav multiplayeru Cyberpunku 2077 je záhadou. Byl zrušen?

V průběhu konference došlo na prodeje. Nowakowski nezveřejnil čísla, ale zmínil důležitou věc - návrat Cyberpunku 2077 do PS Store by měl pozitivně ovlivni celkové výsledky.

„Pokud jde o prodeje Cyberpunku 2077 v letošním roce, myslím si, že je budou pohánět dvě důležité věci, na kterých neustále pracujeme. Nejprve jde o opravu a aktualizaci hry, a to by nás mělo také vrátit zpět do PlayStation Store. Na rozhodnutí Sony čeká spousta hráčů a my věříme, že na to čekají nejen ti, co hrají na PlayStationu, ale také na jiných platformách. Je to pro nás důležité,“ dodal.

Dalším hlavním faktorem je vydání next-gen verze Cyberpunku 2077 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Tu CD Projekt slíbil na letošní rok společně s prvními bezplatnými dodatečnými balíčky. Vypadá to, že letos žádné velké příběhové rozšíření nebude.

Přečtěte si také: CD Projekt představil plány pro Zaklínače a Cyberpunk

Patch 1.2 s opravou 504 různých věcí vyšel v pondělí pro PC a konzolové verze Cyberpunku 2077. Podrobnosti si můžete přečíst v našem předešlém článku. Vývojáři si posvítili na hratelnost, úkoly, otevřený svět, filmečky, stabilitu a výkon hry, stejně tak na grafiku, zvuky a animace. Došlo také na vylepšení uživatelského rozhraní a lokalizace. Důležitým vylepšením si prošlo chování policejních jednotek. NCPD se neobjeví hned za zády hráče po spáchání trestného činu. Policie má využívat také průzkumné drony, které budou vyslány na místo, aby zmonitorovaly situaci.

Přečtěte si také: Jak se změnil Cyberpunk 2077 po patchi 1.2 na PC a konzolích?