Navzdory technickému stavu na konzolích s hromadou chyb je Cyberpunk 2077 hodně úspěšný. Nové akční RPG od CD Projektu RED prodalo 13 milionů kusů - od 10. do 20. prosince/decembra.

Polské studio toto číslo odhaduje na základě informací z GOG.com i drobných obchodů. Jsou z něho vyjmuty všechny refundy. CD Projekt RED totiž nabídl hráčům, že mohou požádat o vracení peněz, ať už jde o fyzickou nebo digitální verzí. Škoda, že už neuvádí, kolik plateb bylo vráceno.

V den vydání měl Cyberpunk 2077 na kontě 8 milionů prodaných kusů (74 procent tvořil digitál). Šlo pouze o předodobjednávky, což ale stačilo, aby se zaplatily náklady na vývoj.

Přečtěte si také: CD Projekt může čelit hromadné žalobě a oznámení o spáchání trestného činu

13 milionů prodaných kusů zahrnuje pouze prodané hry koncovým zákazníkům, a to na všech platformách, včetně fyzických a digitálních verzí. Pravděpodobně má Cyberpunk 2077 za sebou nejúspěšnější start ze všech titulů, které letos vyšly. Překonat jej může pouze Call of Duty: Black Ops — Cold War a Assassin’s Creed: Valhalla. U nich ale čísla ještě neznáme.

CD Projekt RED se 14. 12. letošního roku zaručil, že všem, kteří požádají, vrátí peníze za Cyberpunk 2077 - vztahuje se na verze pro PlayStation 4 a Xbox One. Na PC je hra v mnohem lepším stavu. Současně se vývojáři omluvili za stav, v němž hru vydali. Do února/februára vyjde několik oprav a aktualizací. Nedávno vyšel hotfix 1.05.