CD Projekt RED postupně představuje jednotlivé gangy, které najdeme v Night City. Z dřívějška víme o šesti odlišných frakcích/gangů. Dnes se dozvíme první podrobnosti o dalších třech. Tak se na ně pojďme podívat a připomenout si informace o předešlých.

Z celkových popisků jednotlivých gangů vyplývá, že Night City bude hodně nebezpečné. Každá frakce operuje v jiné čtvrti, její členové jsou dosti odlišní a mají také své názory, které se snaží prosazovat. My se máme zapojit do války těchto gangů a budeme moci pro ně plnit úkoly a ovlivnit tak svou reputaci, respektive to, jak se na nás lidé v Night City budou dívat. Dá se předpokládat, že svými činy budeme měnit i samotné město.

Začneme jedním z největších gangů v Night City. Jde o Valentinos. Jeho členové jsou vázáni silným morálním kodexem a stoletými tradicemi. Ovládají zejména oblast Heywood, kde převážně žijí Hispánci. Dbají na hodnoty, spravedlnost a bratrství.

Druhým představeným gangem jsou Tyger Claws. Jedná se o gang japonského původu nacházející se v Japantown. Mají být nemilosrdní, násilní a mají zastrašující vzhled. Poznáte je podle katan, pouličních motorek a světelného tetování.

Militech jsou jedním z největších výrobců zbraní a vojenských vozidel na světě. Dlouhá léta úzce spolupracovali s americkou armádou a policejními agenturami a poskytovali jim vysoce kvalitní zbraně a cvičili je.

Gang Moxes byl založen v roce 2076, po smrti Elizabeth “Lizzie” Borden, majitelky striptýzového klubu a bývalé prostitutky. Lizzie se prý ke svým zaměstnankyním chovala vždy spravedlivě a bránila je před násilnými klienty a před zneužíváním.

Členové 6th Street jsou bývalými veteráni čtvrté korporátní války. Frakci založili s tím, že nahradí policisty a budou chránit komunitu Vista del Rey. Ovšem jejich interpretace zákona je dosti sporná.

Arasaka Corp je rodinná firma z Japonska, jež je známá poskytováním zabezpečení korporátních společností, bankovnictvím a právními službami. Jde o jednu z nejvlivnější megakorporací v roce 2077, její zbraně a vozidla patří mezi nejvyhledávanější mezi policejními a bezpečnostními složkami.

Animals jsou zvířata, agresivní pouliční gang, jehož členové nepoužívají tradiční kyberware. Místo toho se jejich těla mění skrz ultra testosterony a zvířecí doplňky (jako jsou růstové hormony). Jsou to nebezpečná zvířata a jsou hrdá na to kým jsou.

Kang-Tao, mladá čínská společnost, se specializuje na technologii chytrých zbraní a bezpečností služby. Díky odvážným rozhodnutím, odvážné strategii a vládní podpoře se rychle dostala na špičku zbrojařského průmyslu.

Zapomenout nemůžeme na Voodoo Boys, kteří byli dříve prezentováni v gameplay záběrech. Ti jsou dost odlišní od všech ostatních, obchodují totiž s nesyntetickými drogami a prodávají je studentům poblíž univerzity. K tomu se zabývají podivnými magickými rituály. Popisováni jsou jako sadističtí a nelítostní zabijáci, kteří bez důvodu mučí a znásilňují. Do gangu se jen tak někdo nedostane.

Cyberpunk 2077 vyjde 17. 9. 2020 s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Později dorazí verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X.