Majitelé PC verze Cyberpunku 2077 si všimli netypické chyby, která poškozuje uložené pozice. Dávejte si pozor na velikost uložených dat. Když překročí určitou hranici, tak hra váš save nenačte.

K chybě s načtením uložené pozice dochází při velikost větší než 8 MB. Velikost dat závisí na počtu položek uložených v inventáři. Hráči se ale shodují, že odstraněním nepotřebného vybavení se sotva zmenší velikost.

Informace potvrzuje podpora platformy GOG. Pokud u vás k této chybě dojde, doporučuje podpora použít starší soubor a pokusit se udržet počet položek v inventáři na minimum.

Podpora dodává, že v jedné z budoucích aktualizací může být limit velikosti uloženého souboru navýšen, ale poškozené soubory zůstanou poškozeny.

Chyba se nevztahuje pouze na GOG verzi, ale také tu na Steamu. Není jasné, zda je nějaký podobný limit na konzolích. Nicméně, na internetu se informace o problémech na PlayStationu a Xboxu neobjevily.

Doufejme, že tento problém bude brzy opraven. Cyberpunk 2077 je rozsáhlá hra a taková chyba může znamenat ztrátu desítek odehraných hodin.

Připomeňme, že z pátka na sobotu vyšel patch 1.05. Nejprve pro konzole, posléze se objevil také na PC. Více jsme o něm psali zde.

Přečtěte si také: CD Projekt může čelit hromadné žalobě a oznámení o spáchání trestného činu

CD Projekt RED má za sebou neveselý týden: Sony odstranila Cyberpunk 2077 z PS Store a vrací hráčům peníze. Peníze vrací také Microsoft, ale hru nadále prodává s upozorněním na možné problémy. Mezitím vyplouvají na povrch problémy přímo ve studiu.