O tom, jestli Cyberpunk 2077 bude tou největší herní bombou tohoto roku nebo ne, se můžeme hádat donekonečna. Jedno je ale jisté, CD Projekt RED se snaží, aby to tak bylo, a proto hodlá v Cyberpunku posunout na nový level i dialogy, které jsou jednou z jeho velmi důležitých součástí. Jednotlivé dialogové sekvence by nám konkrétně měly umožnit porozhlédnout se po prostoru a prozkoumat podezřelé chování ostatních NPC postav, což by jim mělo dodat širší dynamický kontext.

Abyste to lépe pochopili, raději si to popíšeme na nějakém příkladu. Představte si třeba, že se hlavní protagonista V dostane do nějaké vyjednávací situace, tedy do dialogové sekvence. Normálně byste se pouze bavili s jedním člověkem a vůbec nevnímali, co se děje kolem vás. Cyberpunk 2077 vám však během dialogů umožní sledovat okolí a vy tak třeba můžete spatřit druhou NPC postavu, jak si něco podezřele schovává za záda a odhadnout tak případné nebezpečí. Tento dialogový systém také přináší výhody v podobě možnosti naklonit v polovině daný rozhovor na vaši stranu nebo pokud by to už vážně nešlo, ho úplně ukončit.

Pawel Sasko, hlavní designér questů, mimo jiné nedávno zmiňoval i velmi zajímavý fakt týkající se příběhu. Tvrdí, že abychom dohráli hru, nebudeme muset dohrát hlavní příběhovou linii. Zmatení? Vysvětlení je jednoduché. Cyberpunk 2077 má totiž hned několik menších příběhů zastřešených hlavním příběhem, který drasticky ovlivňují. Ačkoliv se jistě najdou hráči, kteří ušli podobnou cestu, tak v závislosti na všech vašich různých rozhodnutí budete mít z hraní jiný zážitek než váš kamarád.

Je super, že po řadě špatných zpráv slyšíme o tomto očekávaném akčním RPG od tvůrců Zaklínače pozitivní zprávy. Jen připomeňme, že Cyberpunk 2077 nebude mít několik mechanik, včetně možnosti využívat při přestřelkách dvě zbraně. Mezitím CD Projekt RED prezentoval jednotlivé čtvrti rozsáhlého Night City, včetně pustiny Badlands a slumů v Heywoodu.

POZOR NA FALEŠNÉ POZVÁNKY DO BETY

CD Projekt RED varoval před falešnými pozvánkami, které zvou hráče do bety Cyberpunku 2077. Pokud vám přijde něco ohledně této hry, zkontrolujte e-mailovou adresu (studio má adresu @cdprojektred.com), abyste se nedostali do potíží. Někdo by vám mohl lehce ukradnout e-mailovou adresu a případně účty na sociálních sítích, Steam atd.

Cyberpunk 2077 vyjde 19. 11. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. Hra bude bezplatně vylepšena pro PS5 a Xbox Series X. Jistotou jsou i české titulky, které v případě dialogů jistě přijdou vhod.