CD Projekt RED rychle reaguje na problémy a stížnosti hráčů. Včera v noci vyšel další patch pro Cyberpunk 2077. Jeden byl před samotným vydáním hry, druhý v den vydání a třetí následuje den po vydání. Jak vidno, v polském studiu pracují na plné obrátky, a ještě nějakou dobu budou.

Hotfix patch 1.04 je dostupný pro PC a PlayStation 4 verze Cyberpunku 2077. Na Xbox One se má dostat brzy.

V poznámkách aktualizace najdeme, že opravuje celou řadu misí, které mohly být za určitých okolností rozbité. Už by se nemělo stávat, že ve hře budou viditelně doskakovat textury i samotná vozidla. Ve všech verzích došlo na opravu náhledu při výrobě zbraní.

V konzolových verzích zase došlo na úpravu zrcadlení, což byla příčina rozmazanosti obrazu, potažmo objektů. Na počítačích by se vám neměl po zapnutí hry restartovat zvolený jazyk. To trápilo zejména hráče, kteří měli nastavený jiný dabing (primární je anglický) a titulky, tedy i ty české.

Pokud se řadíte mezi tvůrce obsahu, tak CD Projekt RED si posvítil na problémy s licencovanými písněmi.

Celkově má být Cyberpunk 2077 po patchi verze 1.04 stabilnější a neměl by tolik padat.

Redakce DigitalFoundry se detailně podívala na Cyberpunk 2077 na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro – ještě před nejnovějším patchem. Technologická divize britského Eurogameru potvrzuje stížnosti hráčů. V interiérech očekávané akční RPG na PS4 funguje vcelku dobře (framerate se pohybuje kolem 30fps), ovšem při boji v ulicích metropole dochází k velkým problémům.

Ve videu výše můžete vidět, že během pouličních bojů se na PS4 dostáváme na 21 až 22 snímků za sekundu. Animace často klesnou na 17-18 snímků za sekundu. Zajímavé je, že podobné problémy s plynulostí má novinka od CD Projektu RED také na PS4 Pro. Na výkonnější konzoli od Sony má hra jen o něco lepší frekvenci snímků za sekundu.

Pokud plánujete hrát Cyberpunk 2077 na PS4, případně PS4 Pro, tak redaktor radí počkat na opravu. Ve videu si dotyčný stěžuje také na časté zamrzání hry.

Co se rozlišení týče, tak na standardní PS4 se bavíme o dynamickém rozlišení 900p, které často klesne na 720p s cílem zvýšit plynulost v náročných situacích. Na této konzoli Cyberpunk 2077 běží maximálně při 30fps.

Na PS4 Pro jde o dynamické rozlišení 1188p, které klesá na 1080p a 972p, opět s cílem zlepšit výkon.

CD Projekt RED mezitím přislíbil opravu nejen z hlediska optimalizace, ale také chyb, kterým jsme se věnovali nedávno. Uvidíme, zda ty největší problémy opravil patch 1.04.

Cyberpunk 2077 vyšel na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. Konzolové verze jsou hratelné na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S v rámci zpětné kompatibility. Upgrade pro next-gen má dorazit později. Na nové generaci konzolí tak musíte počítat se stejnou grafikou jako na PS4 Pro, potažmo Xbox One X. Výkonnější hardware se momentálně postará pouze o stabilnější snímky.