Už 8. 6. večer na Summer Game Festu uvidíme velké příběhové rozšíření Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077, které bude první a současně poslední expanzí tohoto kyberpankového akčního RPG dobrodružství od tvůrců trilogie Zaklínač.

Na show bude pravděpodobně odhaleno i datum vydání. Dříve se spekulovalo o vydání už v červnu, případně začátkem července. Tyler McVicker, jenž si udělal jméno především jako leaker Valve, si myslí, že dorazí někdy v srpnu. Konkrétní nebyl, ale už dříve se dostal k informacím od CD Projektu RED: informoval o ukázce Phantom Liberty na The Game Awards 2022.

Phantom Liberty je z hlediska rozpočtu největším rozšířením, na kterém v polském studiu pracovali. Překonává tedy i slavný dodatek O víně a krvi pro Zaklínač 3: Divoký hon. Ten by se mimochodem dal považovat za samostatnou hru. Herní doba hlavního příběhu byla 15 hodin, s vedlejšími misemi potom 28 hodin a dokončení všeho trvalo zhruba 40 hodin. Není divu, že velká očekávání mají hráči také od Phantom Liberty.

Loni v prosinci na The Game Awards 2022 jsme viděli teaser trailer. Ukázal nové lokace a odhalil, že do role agenta FIA Solomona Reeda byl obsazen známý herec Idris Elba.

Phantom Liberty vzniká pouze pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. CD Projekt RED už vynechá PS4 a Xbox One.