Aktualizace: CD Projekt RED dnes k večeru pro PC, PlayStation a Xbox verze Cyberpunku 2077 vydal očekávaný patch 1.2. Pro Google Stadia bude aktualizace dostupná koncem tohoto týdne.

Velikost patche 1.2:

  • PC Steam: 28,8 GB
  • PC GOG: 35 GB
  • Xbox: 40 GB
  • PlayStation: 44 GB

Více informací o patchi v původní zprávě:

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Důležitý patch 1.2 pro Cyberpunk 2077 se blíží. Půjde o dosud největší aktualizaci tohoto akčního RPG, které má spoustu problémů a chyb a špatnou optimalizaci na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. CD Projekt RED dnes představil nejvýznamnější změny tohoto patche - 504 věcí.

Vývojáři si posvítili na hratelnost, úkoly, otevřený svět, filmečky, stabilitu a výkon hry, stejně tak na grafiku, zvuky a animace. Také má dojít k vylepšení uživatelského rozhraní a lokalizace.

Patch 1.2, který vyjde brzy pro počítače, konzole a Google Stadia, mění chování policejních jednotek. NCPD se neobjeví hned za zády hráče po spáchání trestného činu. Policie má využívat také průzkumné drony, které budou vyslány na místo, aby zmonitorovaly situaci.

V nastavení ovládacích prvků najdete nově posuvník citlivosti řízení. Má být užitečný zejména pro hráče používající klávesnici. K řízení se váže také úprava kódu pro zvládání nízké až extrémně vysoké snímkové frekvenci. Bez ohledu na snímky by mělo být ovládání vozidel konzistentní. Tvůrci si od toho slibují zlepšení především na konzolích předešlé generace, kde dochází k větším propadům snímků.

Pokud se s vozem zaseknete, tak ho nově můžete vyprostit pomocí plynu a manévrování. Systém funguje pravděpodobně stejně jako v GTA 5. CD Projekt RED při zaseknutí radí použít levou analogovou páčku nebo stisknout tlačítka W/A/S/D. Automobily by se již neměly tolik přetáčet a karosérie by se neměla nadměrně naklánět.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 bude mít tři placená rozšíření?

Máme tu také opravy týkající se grafiky nebo animací. Například by se nemělo stávat, že se NPC budou pohybovat po smrti a vykreslování textur by mělo být celkově lepší. Pokud jste zaznamenali nějaké problémy při filmečcích, tak k nim by ve většině případů již nemělo docházet.

Patch 1.2 myslí také na stabilitu a výkon enginu v souvislosti s vykreslováním. Dojít má také na lepší optimalizaci a správu paměti napříč různými systémy.

Potěšující je možnost skrýt potenciální nepřátelské značky (barevné ikonky), stejně tak jména nad hlavami NPC.

Kromě toho patch 1.2 přináší ray-tracing pro grafické karty AMD, nutné je mít nainstalované nejnovější ovladače GPU. V neposledních řadě tady máme možnost přiřadit více akcí jednotlivým tlačítkám.

Ostatní změny se týkají specifických úkolů a problémů, s nimiž jste se mohli při hraní setkat. Patch je opravdu masivní a dle CD Projektu RED známe pouze nejvýznamnější změny. Aktualizaci můžeme čekat v nadcházejících dnech.

Cyberpunk 2077 vyšel 10. 12. 2020 s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One.