Tohle už je opravdu špatný sen. Zástupci CD Projektu RED nás několikrát ujišťovali, že Cyberpunk 2077 již nebude odložen a vyjde avizovaného 19. 11. letošního roku. Dnes je ale vše jinak. Jedna z nejočekávanějších her byla odložena (už potřetí). Naštěstí by měla stále stihnout aktuální kalendářní rok, polské studio s Cyberpunkem 2077 počítá 10. 12. 2020.

V otevřeném dopise se fanouškům omluvili vedoucí CD Projektu RED. Adam Badowski a Marcin Iwiński vysvětlují, že hru odložili z důvodu dalšího testování, aby se ujistili, že Cyberpunk 2077 funguje dobře na každé platformě. Při tom připomínají vydání devíti samostatných verzí, včetně PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S prostřednictvím zpětné kompatibility PS4 a Xbox One verzí.

Přečtěte si také: CD Projekt RED chystá hraný film ze světa Cyberpunku

Odklad po oznámení statusu Gold je netradiční. Sami představitelé CD Projektu RED píšou, že dokončení procesu certifikace pro dosažení zlatého statusu znamená, že hra je připravena a obsahuje veškerý plánovaný obsah. V takové chvíli ale práce nekončí a nadále se pokračuje na zlepšování hry skrz takzvaný day one patche. A právě tuto fázi CD Projekt RED podcenil. 21 dnů navíc může někomu připadat málo, ale u takto masivní a složité hry to může udělat velký rozdíl.

Cyberpunk 2077 bude vydán s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Bezplatné aktualizace s vylepšením pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S jsou nadále v plánu na rok 2021.