Dnes spadne internet, nejočekávanější hra roku odložena. CD Projekt RED oznámil odklad Cyberpunku 2077 ze 16. dubna/apríla 2020 na 17. září/septembra letošního roku.

Tvůrci Zaklínače z polského studia se omluvili hráčům. Důvodem odkladu je čas navíc, který potřebují, aby dokázali naplnit očekávání a vydat hru, na kterou všichni tak čekají. Marcin Iwiński a Adam Badowski v tiskové zprávě napsali, že chtějí Cyberpunk 2077 ještě vylepšit.

„Jsme ve fázi, kdy je hra kompletní a plně hratelná, ale stále je zde plno práce, kterou je potřeba udělat. Night City je obrovské a rozmanité město plné dobrodružství. Vzhledem k jeho rozsahu a složitosti potřebujeme ještě trochu více času na testování, odstranění chyb a dokončení. Chceme, aby Cyberpunk 2077 byl náš klenot pro tuto generaci a odložení vydání nám dá právě ty potřebné měsíce, které udělají naši hru perfektní. Očekávejte více aktualizací o našem postupu. Těšíme se na vás v Night City a děkujeme za vaši podporu,“ dočteme se ve zprávě.

Cyberpunk 2077 má tedy nové datum, doufejme, že už bude konečné. Hra se chystá na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Již dříve byly potvrzeny české titulky.

V úterý společnost Square Enix odložila Final Fantasy VII Remake o měsíc na 10. dubna/apríla 2020 a Marvel's Avengers na 4. září/septembra 2020.