Cyberpunk 2077 je primárně vytvořen pro současnou generaci konzolí a PC, ale vývojáři nezapomínají na Xbox Series X a PlayStation 5. V reklamě, která je k vidění před obchodech v obchodním centru, je uvedeno, že se Cyberpunk 2077 skvěle hraje také na nové generaci konzolí.

Přečtěte si také: Keanu Reeves není jedinou slavnou osobností v Cyberpunku 2077

Polský CD Projekt RED chce, aby hráči věděli, že si Cyberpunk 2077 mohou zahrát také na Xbox Series X a PS5. Bohužel ale nemohou počítat s razantním vylepšením. Hra poběží díky zpětné kompatibilitě. K vylepšení dojde až v roce 2021. Dle dřívějších informací mají tvůrci v plánu dvě bezplatné aktualizace zaměřené na next-gen konzole. Na využití ray-tracingu, krásnější efekty a funkce ovladače DualSense si tak budete muset počkat.

Přesto se očekává, že Cyberpunk 2077 na Xbox Series X a PlayStation 5 poběží lépe. Rychlé SSD disky by se měly postarat o eliminaci delších načítacích obrazovek, zatímco výkonnější hardware by měl zajistit plynulé hraní.

Cyberpunk 2077 vychází 19. 11. letošního roku na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Ve hře budou české titulky. Níže přikládám ještě nové obrázky.