Pokud sledujete detailně vývoj Cyberpunku 2077, tak jste zaznamenali spekulace o multiplayeru. Domněnky podporovaly inzeráty. Polské studio CD Projekt RED hledalo do svých řad nové kolegy, kteří mají s hrou více hráčů zkušenosti. Dnes už víme, že to bylo právě kvůli očekávanému akčnímu RPG.

CD Projekt RED potvrdil, že Cyberpunk 2077 bude mít multiplayer. Nemusíte se ale bát. Hra více hráčů rozhodně neovlivní příběhovou kampaň. Multiplayer je teprve v plánu a autoři Zaklínače 3 hledají vývojáře, kteří se na online specializují. CD Projekt RED tedy nejprve vydá základní verzi Cyberpunku 2077 se singleplayerem, poté bezplatné dodatečné balíčky pro singleplayer a až potom obdrží hra multiplayer.

To je přístup, který se mi opravdu líbí. Nejedna hra totiž doplatila na to, že už v základu obsahovala kampaň i hru pro více hráčů. Takhle mají v CD Projektu RED dostatek času a mohou se v klidu soustředit na příběh. Pak dodělat DLC a následně se vrhnout v plné síle na multiplayer. Je tedy otázkou, kdy bude multiplayer k dispozici. Já bych to viděl půlroku až rok po vydání hry.

Cyberpunk 2077 vyjde 16. dubna 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. V posledních dnech jsme o hře již informovali, tak se nezapomeňte podívat na 15 minut z hraní a přečíst si, že většina filmečků bude z pohledu první osoby.