Je tomu přibližně měsíc a půl, co jsme měli možnost akční RPG Cyberpunk 2077 vidět v opravdu pořádné podobě. Jinými slovy, první díl streamu Night City Wire přinesl ovoce a hra během něho velmi zazářila. Od té doby jsme měli možnost slyšet i další novinky. Jako je třeba možnost rozpoutat chaos nebo že ve hře bohužel nebude úprava aut. Nedlouho poté následovala další špatná zpráva, která potvrdila, že se nedočkáme ani dual-wieldingu zbraní. Dnešní druhý Night City Wire tak zase hru ukazuje v tom lepší světle. Na celý záznam se můžete, i s českými titulky, podívat na YouTube.

Přečtěte si také: CD Projekt RED chystá hraný film ze světa Cyberpunku

Jako první jsme dostali pohled na tři příběhové začátky, pozadí vaší postavy, které určí, jak vaše pouť začne. Můžete být Street Kid, člověk užívající si toho nejlepšího - a nejhoršího - co může Night City nabídnout. Nebo můžete být Nomadem žijící mimo město v pustině Badlands, víceméně v osamocení a užívající si svobodu, ovšem s cílem se dostat zpět do města. Případně z vás může být korporátní žralok (Corpo) tancující mezi dýkami místní smetánky.

Ať už si zvolíte cokoliv, ovlivněn nebude jenom začátek, ale i celý průběh hry. Mohou se vám odemknout nové dialogové možnosti v závislosti na vaší zvolené minulosti, které mohou zcela změnit průběh questů.

V další části streamu došlo na mluvení o hudbě. A tuhle část se rozhodně vyplatí spíše poslouchat. A koukat na ni, protože Keanu se neokouká. Proto nebude od věci přejít ke zbraním, které nám byly ukázány nedlouho poté.

Těšit se můžeme celkem na několik druhů zbraní. V případě těch klasických a palných jde o technologické, které využívají elektromagnetické projektily; power blížící se klasickým zbraním, jaké známe, ale dovolující projektily odrážet od zdí k zásahu nepřítele; a v neposlední řadě chytré zbraně, jež využívají inteligentní naváděcí systém k automatickému zamíření, vyhledávání a zabití nepřítele.

Nechybí ani zbraně na blízko - vidět jsme mohli hlavně pěkné sekání s katanou, ale dočkáme se i kladiva nebo baseballové pálky - a Cyberware. Speciální úpravy těla, mezi které patří třeba dříve ukázané čepele na rukou, tvrdé a silné pěsti nebo doslova příruční granátomet. Chybět nebudou ani například vrhací předměty, ale k jejich představení nejspíš dojde někdy příště.

Pokud jde o zisk zbraní, budeme si je moci klasicky koupit nebo najít. A to buď primárně v bednách nebo přímo z nepřátel. Zbraně přitom přichází ve čtyřech kvalitách, běžné (common), neobvyklé (uncommon), vzácné (rare) a legendární (legendary). Každá legendární zbraň bude mít unikátní atribut, který žádná jiná zbraň nemá, nicméně budou také nejtěžší k získání. Někdy dokonce budeme muset pro její zisk učinit těžká rozhodnutí a například se rozhodnout zabít jinak zajímavou postavu, která se nám líbí.

V neposlední řadě jsme se dozvěděli, že zbraně si budeme moci upravovat pomocí dvou typů modifikací. Buďto attachmenty, jako je třeba hledí nebo tlumič, nebo softwarovými úpravami, které přímo mění statistiky zbraně, tudíž může být zbraň o něco silnější nebo rychlejší.

Tím byla uzavřena druhá část Night City Wire, s jejímž koncem byla zároveň vydaná nová skladba a oznámení, že se třetí části dočkáme někdy brzy. Cyberpunk 2077 vychází na PC, PS4 a Xbox One 19. 11. 2020 s českými titulky.