Společnost CD Projekt RED oznámila personální změny v týmu Cyberpunku 2077. Vývoje hry se ujal Gabriel Amatangelo, který nahradil quest directora Mateusze Tomaszkiewicze. Ten odstoupil z funkce a polské studio opustil - předtím byl zodpovědný za Zaklínače 3.

Amatangelo se připojil k CD Projektu RED v lednu 2020 jako kreativní ředitel Cyberpunku. Předtím pracoval jako vedoucí designér u dodatečného obsahu pro Dragon Age: Inquisition a vedoucí designér různých rozšíření pro Star Wars: The Old Republic.

Úkolem Amatangela bude vést vývoj budoucích rozšíření Cyberpunku 2077. Bývalý šéf vývoje Cyberpunku, Adam Badowski, se bude věnovat jiným vedoucím úkolům uvnitř společnosti. Mezi ně patří přechod na RED 2.0 engine, aby studio mohlo souběžně vyvíjet více AAA titulů.

Navzdory odchodu klíčového vedoucího se CD Projekt RED rozrůstá. Před měsícem byla v Kanadě otevřena nová pobočka firmy, která má dopomoci k cíli vyvíjet několik vysokorozpočtových her současně.

Jak víme z dřívějška, Cyberpunk 2077 obdrží několik příběhových rozšíření, ale v současné době se vývojáři věnují přípravě dalších aktualizací, které mají opravit chyby a problémy základní verze hry. Expanze letos nevyjdou.

Mezitím CD Projekt RED čeká, až Sony vrátí Cyberpunk 2077 na PlayStation Store. Generální ředitel Adam Kicinski v úterý investorům sdělil, že nemá žádné informace o návratu Cyberpunku do digitálního obchodu Sony. Vše záleží na japonské společnosti, která Cyberpunk 2077 odstranila z PS Store krátce po jeho vydání z důvodu velkého množství chyb a zejména špatné optimalizaci na konzolích PlayStation 4 (hlavně na základním modelu a Slim verzi).

Cyberpunk 2077 za necelý měsíc prodal téměř 14 milionů kusů. CD Projekt do konce minulého roku vyřídil přibližně 30 tisíc žádostí o vrácení peněz za Cyberpunk 2077 v rámci svého programu Help Me Refund. Toto číslo nezahrnuje vrácení peněz od řady maloobchodníků, včetně Microsoftu, Sony, Best Buy či GameStopu.

Přečtěte si více o plánech CD Projektu pro Zaklínače a Cyberpunk.