CD Projekt RED sliboval a také tak činil, že bude pracovat na technickém stavu Cyberpunku 2077, který (ruku na srdce) nebyl od vydání na konci minulého roku v nejlepší kondici, zejména na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Před třemi měsíci přišel poslední větší patch a od té doby nic.

HRÁČŮM DOCHÁZÍ TRPĚLIVOST

Polské studio nezveřejňuje o Cyberpunku 2077 žádné relevantní informace, mimo to, že se minulý měsíc pochlubilo s návratem Cyberpunk 2077 na PlayStation Store, kde byl na špičce žebříčku stahování za červen letošního roku, a to navzdory varování Sony, která pro hraní doporučuje PS4 Pro nebo PS5.

Hráči ale netrpělivě čekají na nějaké zprávy ohledně vývoje hry, včetně nového obsahu v podobě slibovaného DLC a next-gen upgradu. Všechen tento obsah slibuje CD Projekt RED do konce tohoto roku.

Místo toho vývojáři na sociálních sítích věnovaných Cyberpunku 2077 zveřejňují jen jakousi výplň mediálního prostoru. Krátké BIO údaje o postavách z Night City střídá kampaň „Cyberpunk 2077 v číslech“, která obsahuje čísla a statistiky, které dle mého názoru nemohou zajímat snad ani největšího fanouška Cyberpunku.

Například zpráva, že lidé dohromady strávili 6 360 000 hodin tvořením postav:

Nebo “zajímavý” příspěvek o herním postavě:

CD Projekt RED si sice pěkně honí triko, ale fanoušci to tvůrcům už moc nežerou a dávají to hlasitě najevo. V subreddit komunitě, která čítá téměř 900 000 uživatelů, to začíná silně bzučet. Jak je na Redditu zvykem, parodie a memes s odkazy na „Cyberpunk v číslech“ na sebe nenechaly dlouho čekat.

Zde pár vybraných:

Ale nejsou to jen odkazy s nulou. Uživatelé projevili velkou kreativitu:

Toto se stane, když vývojáři nedají hladovým hráčům žádné informace. Nyní máme polovinu července a je ticho po pěšině. Žádné informace o vydání DLC, a dokonce ani informace o tom, kdy přijdou nějaké bližší informace. Prostě studio okolo Cyberpunku 2077 mlčí jako hrob.

Přečtěte si také: Velká aktualizace má čekat Cyberpunk 2077

Do hry má prý dorazit 38 GB patch, ale zástupci studia o něm mlčí, a tak je to bohužel jen spekulace, kterou jsme rozebrali v článku tady. CD Project RED na hře jistě pracuje, ale nikdy nedává hráčům informace o vývoji a budoucnosti hry. Komunikace stojí na bodu mrazu, ale i přesto mnozí fanoušci doufají, že nadcházející aktualizace odstraní alespoň některé z chyb, které se objevily v parodiích a memech; jako například zpřístupnění přehrávače a automobilů. Momentálně je bohužel vše ve hvězdách a nikdo nic neví.

Také vám vadí mlčenlivost vývojářů ohledně Cyberpunku 2077, nebo vás to nechává chladnými?