Po včerejším odkladu Cyberpunku 2077, který se ze září přesunul na 19. 11. letošního roku, se hráči začali ptát, zda náhodou přesun nemá souvislost s vydáním nové generace konzolí. Zástupci CD Projektu RED na tyto otázky reagovali v rámci svého konferenčního hovoru s investory, kde řekli, že jejich prioritou jsou verze pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Dává to smysl. Konzole současné generace mají rozsáhlou základnu hráčů, ale majitelé nové generace konzolí od Sony a Microsoftu se nemusejí bát. Polské studio na ně myslí a připravuje vylepšení ve dvou fázích. V první fázi obdrží Cyberpunk 2077 aktualizaci, aby na PS5 a Xboxu Series X vypadal lépe. Generální ředitel Adam Kiciński bohužel nespecifikoval, co tím přesně myslí, ale ujistil všechny, že koncem letošního roku bude jejich očekávané akční sci-fi RPG na next-gen konzolích vypadat lépe od prvního dne.

To ale není konečná aktualizace. Ta hlavní aktualizace ale bude dostupná až v příštím roce (zatím se nerozhodli, kdy k vydání dojde) a má naplno využít sílu nové generace konzolí. Obě aktualizace budou zdarma pro ty, co si koupili Cyberpunk 2077 na současných platformách. Jen je nutné se držet stejné značky.

„Cyberpunk 2077 bude fungovat na PlayStationu 4, tak na PlayStationu 5 od data vydání, stejně tak bude fungovat na aktuální a novém Xboxu od prvního dne. Od prvního dne bude na konzolích nové generace vypadat lépe. Mohu potvrdil, že se nejedná o konečnou aktualizaci,“ dodal k tomuto tématu Kiciński.

CD Projekt RED očekává, že PlayStation 5 a Xbox Series X budou na trhu dostupné kolem vydání Cyberpunku 2077. Přesto tvůrci Zaklínače 3 nepovažují první hry pro novou generaci konzolí za konkurenci. Dle názoru generálního ředitele polského studia jsou tyto tituly odlišné.

ODKLAD CYBERPUNKU 2077 ZPOZDÍ MULTIPLAYER A ROZŠÍŘENÍ PŘÍBĚHU

CD Projekt RED se v současné době soustředí na vyladění hry a odstranění chyb. Na tom má pracovat většina týmu, což má vliv na plánovaný vývoj multiplayerového módu a expanzí. Hráči budou muset být trpěliví při čekání na rozšíření příběhu hry. Už dříve nám bylo slibováno, že dodatečný obsah bude velikostí podobný rozšíření příběhu Geralta v Zaklínači 3. Nejprve mají vyjít DLC a až potom multiplayer.

Cyberpunk 2077 tedy vyjde 19. listopadu 2020 na PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X. Už dříve byly potvrzeny české titulky.