Vydání Cyberpunku 2077 je sice stanoveno až na 19. 11. (na PC, PS4 a Xbox One s českými titulky), ale to polskému studiu nebrání o očekávaném akčním RPG postupně mluvit. Tentokrát se zástupci CD Projektu RED věnovali dodatečným balíčkům a mikrotransakcím, které jsou ve velkých hrách bohužel běžnou záležitostí a v některých případech dost nevhodně zvoleny.

Už nějakou dobu víme, že Cyberpunk 2077 bude mít podobnou podporu po vydání jako Zaklínač 3. Adam Kiciński, prezident a generální ředitel společnosti CD Projekt, se nyní nechal slyšet, že kyberpunková RPG akce obdrží více DLC než Zaklínač 3.

„Po premiéře se vydáme podobnou cestou jako u Zaklínače 3. Ve skutečnosti můžete očekávat trochu více. Nyní nebudu zacházet příliš do detailů, ale vše bude jasné před vydáním Cyberpunku 2077,“ uvedl Kiciński. Plány na postupné rozšiřování hry se tedy dozvíme ještě před jejím vydání. Jisté je, že dojde na menší bezplatné balíčky i velká placená rozšíření.

Pokud bychom slova prezidenta polského studia brali doslovně, tak se hráči mohou těšit na více než dvě velká příběhová rozšíření, které obdrželo dobrodružství Geralta z Rivie. Zaklínač 3 totiž získal Srdce z kamene, O víně a krvi a řadu menších DLC s novým outfitem, New Game Plus módem a různými výzvami. První velké rozšíření vyšlo pět měsíců po uvedení hry na trh.

Už dnes se tak můžete chystat, že ve futuristickém Night City strávíte několik set hodin, tedy za předpokladu, že půjde o zábavný příběh.

Adam Kiciński se vyjádřil také k mikrotransakcím. Ty budou přítomny v multiplayeru, který vyjde až později a bude samostatný. Vývojáři dosud mluvili pouze o kampani pro jednoho hráče. Kiciński ale ujišťuje, že mikrotransakce nebudou agresivní. CD Projekt RED nikdy nebyl agresivní vůči svým fanouškům a neplánuje to ani tentokrát.

„Očekáváme, že bude možné koupit zajímavé věci. Naším cílem je vytvořit monetizaci tak, aby lidé byli šťastní za utracené peníze. Chceme, aby za své peníze pocítili hodnoty,“ řekl před investory. Z toho by se dalo vyvodit, že půjde pouze o kosmetické předměty jako jsou různé outfity apod.

Co se singleplayeru týče, tak ten bude bez mikrotransakcí. Multiplayer dorazí nejdříve v roce 2021.

Před pár dny jsme vás informovali, že next-gen verze Cyberpunku 2077 nebudou dražší. Nvidia zase nedávno ukázala ray-tracing u Cyberpunku 2077.