Po remasterech celé trilogie přichází vytoužené oznámení. Německá společnost Crytek potvrdila, že má ve vývoji sci-fi střílečku Crysis 4.

Informace o Crysis 4 unikly dnes dopoledne. Postarala se o to čínská pobočka Cryteku. Poté vše potvrdila mateřská firma a zveřejnila krátký CGI trailer. V něm jsou pouze nějaké efekty připomínající nanotechnologii série a text, abychom se připojili na cestu a stali se hrdinou.

Vidíme také sekvenci destrukce, kde se vše rozpadá. Z trosek se zrodí číslo 4. Je tedy dost pravděpodobné, že se hra bude jmenovat jednoduše Crysis 4, i když dle Cryteku je to pouze pracovní název. Každopádně, i tak se zdá, že můžeme očekávat právoplatné pokračování. Dříve se spekulovalo o restartu značky.

Zmíněný příspěvek od Cryteku China mluvil o novém nano bojišti a přidal obrázek se známou helmou. Poté dorazila ještě tisková zpráva přímo od Cryteku. Crysis 4 je v rané fázi vývoje a zaměřuje se na plnohodnotný next-gen zážitek.

„Jsme velmi potěšeni a nadšeni, že vám můžeme přinést tuto novinku. Opravu se těšíme, až vám prozradíme podrobnosti o tom, co nás čeká,“ dodal Crytek.

Poslední díl Crysis vyšel před devíti lety na PC, PlayStation 3 a Xbox 360 ve spolupráci s Electronic Arts. V loňském roce postupně vycházely remastery všech tří dílů.