Konečně to máme černé na bílém. Studio Crystal Dynamics potvrdilo vývoj nové hry ze série Tomb Raider. Zmínka o návratu dobrodružství neohrožené Lary Croft se objevila v tweetu komentující nečekanou spolupráci.

Crystal Dynamics spolupracují s týmem The Initiative na vývoji Perfect Dark. V tweetu uvedli, že Perfect Dark se přidal k jejich projektům ve vývoji, těmi je právě Tomb Raider a Marvel's Avengers.

Je více než pravděpodobné, že jde o nový díl Tomb Raider. Pochybuji, že Crystal Dynamics mají ve vývoji nějaký nový obsah pro Shadow of the Tomb Raider, na němž ani nepracovali (dělali na prvním a druhém dílu restartu). Doufejme, že skutečně půjde o plnohodnotné nové dobrodružství archeoložky Lary Croft.

Restart first-person akce Perfect Dark se nachází v rané fázi vývoje. Projekt byl oznámen koncem minulého roku na The Game Awards a vývojem bylo pověřeno nové studio Microsoftu pod názvem The Initiative. To bylo založeno v roce 2018 jako součást divize Xbox Game Studios a vede ho Darrell Gallagher, bývalý šéf Crystal Dynamics. Gallagher do svého nového týmu přetáhl spoustu zkušených veteránů, mimo jiné z first-party studií Sony, včetně tvůrců God of War, Uncharted a The Last of Us.

Spolupráce The Initiative (Microsoft) a Crystal Dynamics (Square Enix) je nečekaná. I když společnosti Microsoft a Square Enix už spolu spolupracovaly, mimo jiné si Microsoft zaplatil časovou exkluzivitu u Rise of the Tomb Raider, druhého dílu rebootu.

Perfect Dark je first-person akce, kterou původně vytvořilo studio Rare v roce 2000 pro Nintendo 64. Ve své době byl titul s tajnou agentkou Joannou Dark chválen za hratelnost a špičkovou grafiku. Když Microsoft koupil Rare, tak v roce 2005 vyšel preguel Perfect Dark Zero jako startovní hra pro Xbox 360. O pět let později jsme se setkali ještě s remasterem původního Perfect Dark pro Xbox 360 s lepší grafikou a online podporou. Od té doby značka odpočívala.

Reboot Perfect Dark bude první velkou hrou od The Initiative. Vývojáři hru popisují jako ekologické sci-fi z blízké budoucnosti. Jejich vizí je nabídnout svobodnou, avšak filmovou hru. Více o ambiciózním projektu nevíme.