Aktualizace: Tak už to máme i oficiálně. Twitterový účet hry potvrdil existenci Crysis Remastered pro PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Zároveň také byla znovu spuštěna oficiální stránka hry, z níž jsme se informace mohli dozvědět předčasně. Další informace, než ty, které už víme (viz původní zpráva níže), ovšem odhaleny nebyly.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Po dlouhé době lákání ze strany Cryteku tu konečně máme nezpochybnitelný důkaz, že se k nám blíží Crysis Remastered. Na kompletně oficiální oznámení ještě zcela nedošlo, nicméně unikly informace skrze oficiální stránku hry, jak si prvně povšiml Iashman na Twitteru.

Crysis Remastered přinese nové grafické možnosti, vysoce kvalitní textury a nativní podporu ray-tracingu v rámci enginu CRYENGINE pro PC, Playstation, Xbox a - vůbec poprvé - na Nintendo Switch,” dočteme se v uniklých informacích nalezených v metadatech oficiálního webu.

Na internet unikl už i trailer, který začíná prosbami fanoušků. Ti prosí o remaster/remake Crysis. Jak vidíte, Crytek jim přání splní.

Text výše sice nezmiňuje konkrétní PlayStation nebo Xbox, ale taktéž uniklý oficiální obrázek a video potvrzuje, že půjde o PlayStation 4 a Xbox One. Vydání na konzole nové generace (PlayStation 5 a Xbox Series X) je ovšem možné, zejména kvůli v textu zmíněnému ray-tracingu a nespecifikovaným konzolím. Nicméně to vypadá, že by se ray-tracing mohl objevit i na konzolích současné generace díky CryEnginu, který nabízí vlastní softwarové řešení. Pro více informací na toto téma doporučujeme tohle video od Digital Foundry.

Tak či onak, zatím neznáme datum vydání, nicméně oficiální oznámení je zjevně na spadnutí.

V aktuální chvíli můžeme jenom polemizovat nad tím, čeho nového se v remasterované verzi Crysisu dočkáme. Jakých nových technologií a změn. Nejpravděpodobnější je především změna skriptování hry z jazyku LUA, který nedokáže plně využít více než jedno jádro procesoru. Což je jeden z nejhlavnějších důvodů, proč je hra dodnes tak náročná.