Modderská komunita je velice silná a již několikrát prokázala, že je schopna vytvořit neuvěřitelné věci. Tentokrát možná trošičku nabourala plány společnosti Crytek s jejich plánovaným Crysis Remastered. Tým zvaný RemasterStudio totiž připravilo svojí vlastní verzi vylepšení pro tuto kultovní FPS akci, které však nyní můžete získat zcela zdarma. Jedná se totiž o mód pro první Crysis nazvaný Crysis Enhanced Edition a graficky značně konkuruje tomu, co jsme mohli vidět v uniklém traileru na oficiální a placenou předělávku. 

Enhanced Edition původně vyšla již před nějakým časem, celou dobu však byla dostupná jen pro členy Patreonu týmu stojícím za tímto módem. Během včerejšího dne se však na stránkách moddb.com objevila veřejná verze od samotných tvůrců a vylepšit si tak svůj Crysis nyní může každý. Těšit se můžete na vylepšené světlo ve scénách, dým po výbuchu či efekt střelby a mnoho jiného. Všechny dostupné změny společně s demonstrací rozdílů určitě najdete ve videu v hlavičce tohoto článku. 

Vývojáři se však rozhodli nechat si alespoň některé grafické vychytávky pro lidi, kteří je finančně podporují. Ve videu je mimo jiné prezentováno i vylepšení textur 4K potažmo 8K. Místo toho do veřejné verze vývojáři použili textury z Rygels textures módu, HD textury trávy a další drobnosti, které však neubírají nic moc na tom, že tento mód může vypadat stále lépe nežli placený remaster. Například i z toho důvodu, že Saber Interactive, který na oficiální předělávce pracuje, stále využívá textury z originální hry

A pokud byste chtěli kompletní zážitek z Crysis Enhanced Edition, nic vám nebrání tomu, abyste se stali Patreony tohoto vývojářského týmu. Vylepšené textury si totiž tvůrci nechávají jako dárek pro všechny, kteří se rozhodnou být alespoň stříbrnými podporovateli. To pro vaši peněženku znamená 5 dolarů měsíčně, což je pořád podstatně méně, než kolik budete platit za oficiální remaster od Cryteku. 

Jak je ale zřejmé tento mód je dostupný pouze na PC pro majitele původní hry. Fanoušci konzolí tak mají smůlu a budou muset počkat a zahrát si vylepšenou verzi až oficiální cestou. Ta i přes drobné odklady má vyjít ještě v tomhle roce, a to na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. 

Přečtěte si také: Unikl trailer, screenshoty, informace a datum vydání Crysis Remastered