Po skvělých reinkarnacích trilogie Crashe Bandicoota a jeho motokárových závodů se fanoušci z celého světa těšili na příchod nového dílu. Současně se u nich ale objevoval strach. Strach, zda americké studio Toys for Bob zvládne nové dobrodružství jejich oblíbeného vačnatce, když na předělávkách pracoval tým z Vicarious Visions. Vydavatelské společnosti Activision ale tahle sázka, zdá se, vyšla.

Crash Bandicoot 4: It's About Time je nejlepší díl série, shodují se zahraniční recenze v době, kdy hra vychází na PlayStation 4 a Xbox One. Průměrné hodnocení je 86 procent na Metacritic i Opencritic.

Přečtěte si také: Autory Spyra a Crashe při vývoji nové hry podpoří Microsoft

V recenzích se často dočteme o tom, že vývojáři zůstali věrni původnímu receptu a postarali se o hru, kterou můžete hrát pořád a pořád dokolečka a nebýt znuděni. Novináři z celého světa chválí jednotlivé úrovně, dobře navržené lokality, úroveň obtížnosti, výzvy i osvěžení herních mechanik.

Někteří si všimli příliš těžké obtížnosti, kvůli níž je Crash Bandicoot 4: It's About Time určen spíše pro hardcore fanoušky a hráče, kteří mají pevné nervy. Osobně nevím, zda je to správná výtka. Kdyby úrovně a výzvy byly lehké, tak by tím tvůrci naštvali skalní příznivce a odklonili by sérii od toho, co na ní všichni mají tak rádi. Nemyslíte?

„Původní díly Crashe jsou klasikou. Po celá léta jsme měli pocit, že už nikdy nedostaneme novou hru, která by byla tak dobrá jako předešlé díly. Ale říkám, že Crash Bandicoot 4 je nejlepší novou hrou série. Nabízí zábavnou, a přitom jednoduchou plošinovku z originálu. Kreativní úrovně, schopnosti masky a chytří bossové pomáhají hře překonat trilogii z PlayStationu,“ píše v recenzi Mike Minotti z webu Venturebeat.

„Je to injekce nových nápadů do klasické hry, díky čemuž hra překvapuje a potěší. Můžete se cítit jako doma. Skutečně, takové hry jsou důvodem, proč se vracíme zpět k dlouho spícím značkám s otevřenou náručí,“ je potěšen Mike Epstein z webu GameSpot.

„Silný návrat série a ukázka toho, co by se stalo, kdybychom dříve dostali skutečného nástupce Crashe 3,“ myslí si Chris Carter z webu Destructoid.

Přečtěte si také: KVÍZ - Oprašte si své znalosti Crashe Bandicoota před vydáním čtvrtého dílu

Vydání hry na další platformy Activision neoznámil, ale prozradil, že je zvažuje. Snad se v budoucnu titul dostane i na PC a Nintendo Switch.