Srpnová akční adventura Control dopadla dobře a vrátila finské studio Remedy Games mezi týmy, které vytvářejí hry, o nichž se mluví. To se o Quantum Break v pozitivním duchu říct nedalo. Pokud vás příběh Jesse Faden zaujal, tak vývojáři připravují bezplatné režimy, dvě placené expanze a dle teaseru to vypadá i na spojení s Alanem Wakem. Tenhle spisovatel thrillerů byl kdysi dost populární a fanoušci se domnívají, že Control a Alan Wake sdílí jeden svět - důkazů je celá řada.

Vezmeme to ale popořadě. Letos se dočkáme dvou bezplatných režimů. Během podzimu dorazí fotografický mód a v prosinci se můžete těšit na Expeditions mód. Jsem přesvědčen, že z fotografického režimu budou mít hráči radost, budou moci zachytit jedinečné momenty a různě je upravit, případně zábavné momenty. O Expeditions víme, že nabídnou náročný end-game obsah, v němž musí Jesse pomoci šéfovi bezpečnosti Arishovi prozkoumat záhadnou a tajemnou formaci a její podivné okolí. Máte se připravit na různé výzvy, které si pro vás Oldest House připraví.

Na rok 2020 jsou naplánovány dvě větší, placené expanze, které přinesou příběhové mise s novými oblastmi, nepřáteli a herními mechanikami. První s názvem The Foundation se o slovo přihlásí na začátku roku a seznámíme se v ní s historií Oldest House při cestě na místo pod budovou Federálního kontrolního úřadu. Druhý přídavek má jednoduchý název AWE a v polovině roku 2020 slibuje novou oblast v rámci Oldest House. Půjde o výzkumné středisko, kde předsednictvo pečlivě zkoumá Alter World Events (zkráceně AWE). Fanoušci jsou však přesvědčeni, že právě v rámci AWE se dostane na Alana Wakea. Teaser obrázek totiž připomíná charakteristickou siluetu Alana Wakea. Toho si jistě všimne každý.

Připomeňme, že nedávno Remedy získali vydavatelská práva na Alana Wakea a značka je kompletně v jejich moci. Možná nám tak nabídnou nový pohled na oblíbený thriller prostřednictvím Control a poté - za pár let - i plnohodnotnou hru. Co myslíte?

Control vyšel na PC, PlayStation 4 a Xbox One.