Remedy Games naštvali hráče, když se rozhodli obejít bezplatný upgrade pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Místo aktualizace bude vylepšení dostupné pouze pro majitele nové Ultimate Edition. Aby si finská firma udobřila hráče, vyslechla stížnosti a oznámila příchod aktualizace obsahující Assist Mode.

Nový asistenční režim přinese do Control řadu možností pro lehčí hraní. Zahrnuty jsou nové kontrolní body v nejtěžších misích hry a „měkké“ kontrolní body v určitých oblastech. Hráči si mohou zvolit, jakou velkou škodu Jesse způsobí, jak rychle se dobíjí zbraň a zda umře nebo ne. Ano, čtete správně. Remedy přidají do Control nesmrtelnost.

Kontrolní body byly v původním Control špatně navrženy. Někdy se stalo, že checkpointy byly vedle sebe a jindy i více než 30 minut od sebe. Smrt v druhém případě znamenala návrat o pořádný kus zpět, což se hráčům pochopitelně nelíbilo.

Máme tu ještě 15 minut z nadcházejícího dodatečného balíčku AWE. V něm se po téměř desetiletí vrací Alan Wake. Nadále budeme hrát za hlavní hrdinku Jesse Faden, která prozkoumá dříve uzavřené výzkumné oddělení a bude bojovat s monstry ze světa známého spisovatele. Alan Wake se objevuje v nahrávkách, které Jesse během průzkumu najde.

Přečtěte si také: Alan Wake 2 bude mít díky novému patchi přívětivější minimální HW požadavky

Pokud jste hráli Alana Wakea z roku 2010, tak víte, že monstra musíte oslabit světlem. Stejné to bude i v případě AWE DLC v Control. Bohužel nevíme, zda se Jesse s Alanem setká. To vývojáři neprozradili. Je ale jisté, že se sdíleným univerzem mají ve finském studiu velké plány. Obě hry se odehrávají ve stejném světě a Remedy mezitím pracují na novém projektu. I ten bude zasazen do stejného universa. Bude to konečně pokračování Alana Wakea?

AWE DLC vyjde 27. 8. letošního roku a vyžaduje hru Control.