Remaster kultovního druhého dílu taktické real-time strategie Commandos se moc nepovedl. Fanoušci s nadějí vyhlížejí zbrusu nový díl, který by měl známou značku oživit. Co od něj můžeme čekat?

Vývojem nových Commandos bylo pověřena firma Claymore Game Studios (pojmenována podle Operation Claymore z druhé světové války), která se začala formovat před rokem v německém Darmstadtu. Vývoj financuje společnost Kalypso Media a hra míří na PC a konzole nové generace.

Na oficiální odhalení titulu stále čekáme. Na stránkách německého ministerstva dopravy a digitální infrastruktury se přesto objevily první detaily společně s logem. Hra se má jmenovat Commandos: Origins a získala dotaci ve výši 1 532 519,00 eur.

Přečtěte si také: Partisans 1941 je stealth strategie ve stylu Commandos a obsahuje české titulky

Commandos: Origins jsou popisováni jako taktická strategická hra odehrávající se během první polovině druhé světové války. Vyprávět mají příběh založený na britské jednotce komanda, která se během nebezpečných operací proti německému Wehrmachtu promění v bratrstvo.

Hráč bude ovládat různé postavy s odlišnými schopnostmi z izometrického pohledu a strategicky je používat tak, aby dosáhl stanoveného cíle misí na základě historických míst a misí.

Dotace má běžet od 2. 1. 2021 do 30. 11. 2022. Do té doby by měla hra pravděpodobně vyjít na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo v krátkém časovém horizontu zprovoznit hlavní tým i nové kanceláře. Začali jsme s vývojem a těšíme se, že v nadcházejících měsících přivítáme v našem týmu více talentovaných pracovníků a nabídneme jim šanci stát se nedílnou součástí tvorby ikonické strategické série,“ uvedl v tiskové zprávě při oznámení vývoje ředitel studia Jürgen Reusswig.

„Jsme na dobré cestě přinést nejlepší možnou hru ze série Commandos a vyložíme veškeré úsilí, abychom vytvořili skvělý herní zážitek pro PC a konzole příští generace, které si zaslouží dědictví franšízy,“ dodal tehdy Simon Hellwig, zakladatel a generální ředitel Kalypso Media Group.

Připomeňme, že sérii Commandos vytvořilo studio Pyro ve spolupráci s Eidos Interactive. První díl vyšel v roce 1998 a poslední třetí v roce 2003. O tři roky později ještě vyšel Commandos: Strike Force, což už nebyla strategie, ale taktická střílečka z pohledu první osoby pro PC, PS2 a první Xbox. Moc velký úspěch ale nesklidila, ani v recenzích, natož od fanoušků značky. Celkem se mělo prodat 3,3 milionu kusů her Commandos a v roce 2012 se Pyro Studios začalo specializovat na mobilní hry, v roce 2018 společnost Kalypso Media odkoupila práva na Commandos po roce vydala remaster druhého dílu.