Včera k večeru došlo ve Velké Británii k nečekanému spojení. Britská společnost Codemasters, která se specializuje na vývoj závodních her jako jsou série DiRT, GRID nebo F1, koupila firmu Slightly Mad Studios. Ta má za sebou sérii Project Cars.

Celá transakce vyšla na 30 milionů dolarů - 25 milionů v hotovosti a 5 milionů v akciích. Očekává se, že vývoj tří projektů v rámci Slightly Mad Studios bude dokončen, včetně Project Cars 3, mobilní verze Project Cars Go a neoznámené velké hollywoodské značky. Dle všeho by mělo jít o závodní hru s licencí Rychle a zběsile.

Frank Sagnier, generální ředitel Codemasters, si v tiskové zprávě pochvaluje spojení, které firmu rozšířilo na více než 7 700 lidí. „Sdílíme stejnou vášeň a vizi a naše nové partnerství urychlí náš růst. Vzhledem na příchod více streamovacích služeb a nové generaci konzolí, která se očekává v roce 2020, je ideální čas pro Codemasters učinit další krok.“

Ian Bell, zakladatel a generální ředitel Slightly Mad Studios, se zase těší na učení se jeden od druhého, sdílení zdrojů a využití rozvíjejících se platforem a technologií. „Můj tým je nadšený, že jsme se připojili ke Codemasters a nemůžeme se dočkat, až navážeme vztah založený na kreativitě, vášni a touze vytvářet nové závodní zážitky, které jsou vzrušující a potěší naše komunity,“ dodal Bell.