I když je Minecraft pro mnohé z nás úžasná hra, musíme si přiznat, že její grafika není zrovna nejlepší. To se pokouší změnit jeden z nových členů Mojang týmu, Jasper Boerstra, který kompletně předělává textury hry. Pojďme se tedy podívat na textury, které JAPPA sdílel na Twitteru.

Jako první zde máme texturu břízy. Ještě před uveřejněním této verze JAPPA vydal trochu jinou verzi, ale komunita si stěžovala, že je moc rozmazaná a žlutá. Proto nakonec vydal tuto verzi, která je podle mého názoru opravdu povedená a pěkná. Okolní bloky nejsou nijak předělané.

Jako další zde máme dveře z džunglového dřeva. Tohle je jeden z obrázků, který na svůj Twitter dal Jeb, jeden z hlavních vývojářů Minecraftu. Na obrázku můžeme vidět i nové džunglové dřevo a novou texturu kotlíku, nicméně kamenné cihly ani sklo ještě změněné nejsou.

Zde můžeme vidět novou texturu obsidianu. Stejně jako u břízy je tohle druhá verze, protože si na první hráči stěžovali. Zde je změněný pouze obsidian, samotný portal nebo okolí změněno není.

Na těchto dvou obrázcích můžeme vidět změnu diamantového a emeraldového bloku. Co si budeme namlouvat, málokdo tyto bloky ve hře využívá ke stavbě, ale musím říct, že vypadají docela pěkně. Jsou to jediné dva bloky, kterým se kompletně mění textura, ostatní bloky se jen vylepšují.

Crafting table je jedna z ikonických součástí hry, takže je jasné, že změna jeho textury je vcelku podstatná věc. JAPPA se s tím popral takhle a musím říct, že se mi nová textura opravdu líbí. Na obrázku můžeme vidět i změnu základního dubového dřeva, kterému byl odstraněn "šum" v pozadí.

"Slyšel jsem, že lidi mají obavy, že jejich stavby už nebudou s novými texturami fungovat, ale já jsem si jistý, že budou.", říká Jasper Boerstra. "Dělám bloky podobné jako originál, akorát vylepšuji techniky a barvy. Základ většiny bloků se nezmění, jako to bylo u diamantu.", dodává.

Chorus Flower se objevuje na ostrovech okolo Endu a takhle vypadá její nová podoba. Květ je daleko větší a textura vypadá více jako květina. Dole si můžeme všimnout nové textury endstonu, která je ovšem velmi malá, takže si musíme domýšlet, jak asi vypadá.

Zde můžeme vidět novou texturu kamenných a normálních cihel. U kamenných cihel se toho moc nezměnilo, ale u těch normálních rozhodně ano. Vypadají daleko realističtěji a mají daleko lepší barvu.

Komunita se rozdělila na dvě strany, jedné se nové textury líbí a druhá je odsuzuje. Nicméně nesmíme zapomenout na to, že i nadále budeme mít možnost změnit textury ResourcePacky, takže nebude problém se ke starým texturám případně vrátit. Co si o nových texturách myslíte vy? Budete je používat, nebo si radši nainstalujete nějaký ResourcePack? Podělte se o své názory v komentářích!