Dlouho očekávaný titul Red Dead Redemption 2 sklidil u spousty hráčů velký úspěch. Vývojáři se tak rozhodli, že nezůstanou pouze u základní singleplayer hry, a tak se pustili do projektu Red Dead Online. Prozatím je ve fázi bety, ale co se stane potom?

Hráči, kteří se zúčastňují a zapojují se do testovací verze Red Dead Online, se bojí, že jejich progres nebude započítán do finální verze. A bojí se oprávněně. Spousta významných titulů, například Call of Duty, po skončení testovací verze zametají stopy po beta testech. Jednoduše vymažou veškerý progres, kterého jste dosáhli, a začínáte v plné verzi na novo. To může být z hlediska těchto hráčů nevýhodné, protože by museli vše získávat znovu a procházet už jednou překonané milníky.

Rockstar Games nás však uklidňují, že se nemáme čeho obávat. Na jejich oficiálním Twitter profilu totiž oznámili, že momentálně nemají v plánu progres jakkoli měnit či mazat. Také nás navnadili na jakousi novinku, která má údajně přijít koncem tohoto týdne. Rozhodně se máme na co těšit.

Jak sami víme, beta verze her nejsou tvořeny pro to, aby se braly jako plnohodnotná hra. Primárně slouží k náhledu do prostředí hry a k hledání věcí, které by chtělo ještě do data vydání dotáhnout k dokonalosti. Vývojáři tak i po smíšených názorů na tento jejich projekt nic nevzdávají, protože spousta hráčů stále věří v to, že multiplayer pro Red Dead Redemption 2 má značný potenciál. Nechtějí se však zdržovat s hrou v beta verzi dlouho a mají v plánu ji co nejdříve uzavřít.

Red Dead Redemption 2 je akční adventura zasazená do prostředí divokého západu roku 1899. Hrajete za Arthura Morgana, který rozhodně není žádný svatoušek. Dostane se tak na vymáhání dluhů, získávání odměn za cizí hlavu a dokonce i na přepadení lokomotiv. Plná hra i její online verze jsou dostupné pro PlayStation 4 a Xbox One.