Týden, co týden nás mají hry zdarma nalákat do Epic Games Store. Někdy jde o trháky v podobě akční adventury Control, survival strategie Frostpunk, hororu Alien: Isolation nebo Cities: Skylines, jindy jsou zdarma menší hry. Tentokrát je to The Spectrum Retreat.

O čem tenhle titul je? The Spectrum Retreat je tajemná logická hra, jež sází na inovativní styl vyprávění. Z pohledu první osoby ovládáte postavu bez tváře, která se nachází ve futuristickém hotelu The Penrose. Z počátku nebudete znát odpovědi na všelijaké otázky. Postupně budete přicházet na to, kdo jste a proč se nacházíte v tomhle hotelu. Možná zjistíte i to, zda jste v hotelu odjakživa. Minimálně na začátku se to tak zdá.

Čeká na vás řada hádanek, průzkum nových místností a objevování dalších a dalších stop související s tím, kdo jste. Pomalu, ale jistě získáte jasnou představu o všem. A některé získané poznatky vás spíše znepokojí, než potěší.

Přečtěte si také: Remedy a Epic údajně připravují remaster Alana Wakea. Na PC má mířit Final Fantasy 7 Remake

Vizuálně se The Spectrum Retreat vyznačuje stylem art deco s futuristickými prvky a kontrastními barevnými vzory. Podívejte se na trailer. Z mého pohledu se hra může zalíbit hráčům vyhledávajícím logické hry a záhady. Na své by si měli přijít i ti, co se chtějí bát a užít si zajímavý příběh.

The Spectrum Retreat poprvé vyšlo v roce 2018 na Steamu a má 74 procent kladných hodnocení od hráčů. Na serveru Metacritic má od novinářů v průměru 68 bodů ze 100. Do 8. 7. se na Steamu prodává se slevou 65 % - za 4,54€. To v případě, že vám vadí Epic Games Store. Titul najdete také pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

The Spectrum Retreat si můžete zdarma přidat do knihovny na Epic Games Store do 8. 7. letošního roku. Poté bude platforma nabízet zdarma Bridge Constructor: The Walking Dead a Ironcas.

Přečtěte si také: Microsoft chce do obchodu Windows 11 integrovat Steam a Epic Games Store