CES každoročně přináší řadu technologických novinek. Na jedné z největších technologických akcí vystupují např. NVIDIA, AMD nebo Intel. Pojďme se podívat na to, co CES 2021 přinese.

Přečtěte si také: Čína ve vládních počítačích zakazuje procesory Intel a AMD

CES samozřejmě není zdaleka jen o počítačích, velkými tématy budou letos například roušky, internet věcí nebo novinky v 5G.

Asi nejzajímavější novinkou bude představení nové generace procesorů Threadripper od AMD, jedná se o výkonnou sérii pro náročné uživatele. V popisku konference stojí: "[..]. představující vizi AMD o budoucnosti výzkumu, [..]. včetně portfolia výkonných výpočetních a grafických řešení". Jak to tak vypadá, představení Threadripperů je už jen pár dní daleko.

NVIDIA "svou vizi" představovat sice nebude, ale společně s dalšími bude mluvit o "technologické revoluci" e-sportů. Na představení očekávané RTX 3080Ti to tedy nevypadá, ale uvidíme, s jakými zajímavými myšlenkami NVIDIA přijde.

Trio pro nás nejzajímavějších firem uzavírá Intel, tady je ale také nepravděpodobné, že se dočkáme např. jedenácté generace procesorů, je ale možné, že se o ní dovíme víc. Nadpis "Dělejte víc s výpočetní sílou Intelu" se může zdát docela ironický vzhledem k tomu, že na poli procesorů vede nad Intelem AMD celkem s přehledem.

CES 2021 bude probíhat online od 11. do 14. ledna / januára.