Společnosti nás často lákají na hry okázalými filmečky s efekty vytvořenými počítačovou úpravou obrazu. Fanoušci si dlouho mysleli, že pomocí CGI byl vytvořen i teaser trailer na Starfield, který nám Microsoft s Bethesdou ukázal na nedávné E3 2021.

Sice nešlo o herní záběry, ale současně šlo o video, které nám má dát představu o tom, co od vesmírného dobrodružství od tvůrců The Elder Scrolls 5: Skyrim a Falloutu 4 máme očekávat. Keith Beltramini (Senior Lighting Artist v Bethesda Game Studios) na svém ArtStation profilu potvrdil, že záběry v teaser traileru byly vytvořeny výhradně in-game pomocí nového Creation Engine 2.

Přečtěte si také: Starfield nám umožní přidat se k různým frakcím

Jinými slovy, na video neměly být použity žádné CGI triky. Nicméně, ani z in-game záběrů nelze vyvozovat závěry o grafice ve finální verzi hry. Místo toho video nabídlo náhled na to, jak Bethesda svůj ambiciózní sci-fi projekt zamýšlí.

Beltramini poznamenal, že při vytváření teaser traileru úzce spolupracoval se šéfem vývoje hry, Istvanem Peli, aby se jim povedlo navodit správnou atmosféru.

Starfield bude první hrou poháněnou Creation Enginem 2. Očekává se, že tuto technologii využijí i další projekty, včetně The Elder Scrolls 6. Ten má dorazit někdy v budoucnu po Starfieldu.

Přečtěte si také: Howard zdůrazňuje výhody exkluzivity Xboxu u Starfieldu a Hines se omlouvá hráčům PS5

MOŽNÁ JSME VIDĚLI PRVNÍ MIMOZEMSKOU RASU

V doprovodném minidokumentu z vývoje Starfieldu se objevilo několik artworků. Podívat jsme se mohli nejen na planety, brnění a města, ale také na skalnatou mimozemskou planetu, kde v pozadí je něco, co připomíná obří kraby.

Bohužel, je nejisté, o co přesně jde, natož abychom věděli, zda se tohle objeví ve finální verzi hry. Nyní víme pouze to, že ve Starfieldu mimozemšťané skutečně budou. Počkat si musíme na informace, abychom věděli, jak na tom bude jejich inteligence. I přesto se mnozí těší na možnost vytvořit si vlastního hrdinu mimozemského původu. Nic takového ale nikdo z Bethesdy zatím nepotvrdil.

Je dost možné, že mimozemšťané a lidé spolu nebudou žít. Pojďme raději na další koncept ukazující osadu v zasněžené horské oblasti. Zde jsou pouze humanoidní postavy.

Starfield má ještě čas, vyjde až 11. 11. 2022 na Xbox Series X/S a PC. Na PlayStationu 5 si novinku od Bethesdy nezahrajete. Místo toho bude ve stejný den dostupná ve službě Xbox Game Pass.