Německá pobočka PlayStationu se rozhodla ukončit rok 2021 shrnutím toho, na co se mohou fanoušci bouřliváka Krata těšit v God of War Ragnarök. V článku najdeme dříve potvrzené informace, ale i několik nových detailů.

Co bude s Kratem a jeho synem na ledovém severu dál? V září letošního roku jsme mohli vidět první gameplay záběry, které mnohé fanoušky přesvědčily, že tohle je přesně to, co všichni od pokračování God of War z roku 2018 chtějí.

VŠECH DEVĚT SVĚTŮ

V Týrově chrámu v God of War z roku 2018 bylo možné projít pouze do šesti z devíti severských světů. Dobrou zprávou je, že v Ragnaröku konečně navštívíme i zbývající tři, tedy Vanaheim, Svartalfheim a Ásgard – domov samotného Ódina.

Lákat nás budou nejen nové světy. Kromě nich prozkoumáme řadu nových oblastí v již známých říší. Mimo jiné uvidíme změnu v Midgardu, který pevně svírá nechvalně známý Fimbulwinter. Nevíte, co to je? Ve skandinávské mytologii je to bezprostřední předehra k událostem Ragnaröku, konci světa. Očekávat můžeme velkou zimu.

V devíti světech najdeme vše – od zelených džunglí až po složité důlní sítě. Grace Orlady ze studia Santa Monica slibuje, že lokace v Ragnaröku jsou „rozmanitější, krásnější a tajemnější než v jakémkoli předchozím díle God of War“.

ROZMANITÝ BOJ

V nadcházejícím God of War budeme mít rovněž volnější ruku při rozhodování, jak porazit své nepřátele. Chcete raději investovat zkušenostní body do komb nebo do lepší obrany? Je to na vás. Samozřejmě jsou k dispozici Kratovy čepele Chaosu a s nimi i známé a efektní útoky z předchozích dílů série, které zároveň činí boj vertikálnějším než v předchůdci.

Vývojáři mluví o potřebě dobré a flexibilní taktiky, protože nepřátelé jsou rozmanitější. Podle nich nezáleží na tom, zda jde o běžného protivníka či bosse. Každý souboj v God of War Ragnarök by měl zůstat nezapomenutelnou událostí.

HLAVNÍMI ANTAGONISTY JSOU FREYA A THOR

Pozor spoilery pro ty, co nehráli God of War z roku 2018!

Freya je skutečně tragickou postavou. Bohyně, jež žije v ústranní v lese, se v průběhu God of War ukáže jako důležitý spojenec našich hrdinů. Na konci hry ji však dostihnou chyby z minulosti a je připravena je odčinit smrtí.

Když ji Kratos o toto odčinění připraví, její původní sympatie se změní v nenávist. Freya touží po pomstě a v Ragnaröku nenechá kámen na kameni, aby Kratose potrestala svými bojovými schopnostmi a magií.

Stejně tak Thor. Odinův potomek přišel o oba syny Kratovou rukou, a tak má také důvod jít našemu oblíbenému Sparťanovi po krku. Již zveřejněná kresba Thora naznačuje sílu boha Aesiru s jeho brutálním kladivem Mjölnirem.

Také jste zvědaví, jak se Kratos a Atreus s těmito dvěma protivníky vypořádají?

JINÝ ŠÉF VÝVOJE

Coryho Barloga, který se postaral o úspěch God of War z roku 2018, u Ragnaröku vystřídal Eric Williams. Pokračuje tak tradice, že šéfem vývoje každého dílu je někdo jiný. To s cílem, aby si hry zachovaly svěžest.

Eric Williams je veteránem série a na hrách God of War pracuje od roku 2004. Na předchozích dílech pracoval jako designér a specializoval se na bojové systémy. Jako šéf vývoje je nyní z velké části zodpovědný za příběh a jeho směřování.

Barlov se mezitím věnuje něčemu jinému. Dříve se spekulovalo o sci-fi projektu.

GOD OF WAR RAGNARÖK JE KONEC SEVERSKÉ SÁGY SÉRIE

Když už jsme u příběhu, tak God of War Ragnarök je konec severské ságy série. Třetí díl z tohoto prostředí očekávat nemáme, tým nechtěl protahovat události a rozvíjet severské dobrodružství dalších pět let.

„Místo toho se studio Santa Monica zaměřuje na vzrušující a epický příběh o pádu severských bohů. V centru zápletky je opět složitý vztah mezi Kratem a jeho synem Atreem,“ dodává německý PlayStation.

GOD OF WAR RAGNARÖK HRATELNÉ OD ZAČÁTKU DO KONCE?

God of War Ragnarök má první věkové ohodnocení. Získalo ho v Saúdské Arábii a bez překvapení je hra určena pro 18+. Rating naznačuje, že je titul hratelný od začátku do konce. Jinými slovy, vývoj obsahu skončil a nyní probíhá práce na optimalizaci, odstranění chyb a vyladění.

Pokud je to pravda, mohlo by to znamenat, že God of War Ragnarök bude připraveno dříve. Včera jsme vás informovali o úniku z PlayStation databáze, kde bylo datum vydání stanoveno na 30. 9. 2022. Může jít ovšem pouze o provizorní datum. Sony nám dříve prozradila, že God of War Ragnarök dorazí v roce 2022 na PlayStation 5 a PlayStation 4.

Jedno je jisté, Sony během roku 2022 vydá minimálně:

Dobrá zpráva na závěr, v God of War Ragnarök budou české titulky. Tak co, těšíte se?