V pražském studiu SCS Software se rozhodli shrnout, co se za rok 2020 v jejich hrách Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator událo pomocí videa, připomínající jejich největší úspěchy a updaty. Pojďme si tak jejich video rozebrat a na závěr popsat nový obsah, který na rok 2021 chystají.

Jako první vývojáři zmiňují „Lunar New Year of the Rat“, ve kterém přidali nový vzhled náklaďáku v rámci nového čínského roku. New Year je součástí balíčku Chinese Paint Job Pack, který je nyní možné koupit za pár korun pouze pro ETS 2.

Jednou z těch větších novinek je přidání zvukového enginu FMOD, o kterém jsme se rozepsali zde. Ve zkratce se ale jedná o drastické vylepšení zvuků aut, vylepšuje i zvuk prostředí, a právě díky němu znějí Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator tak dobře.

NOVINKY PRO EURO TRUCK SIMULATOR 2

Bleskurychle zmíníme i malé události jako Truck at Home, Operation Genoa Bridge nebo Cruising Colorado. Chybět nesmí ani nejnovější event, a to Christmas Wise Giving. Poslední jmenovaný bude probíhat až do 17. ledna a vaším úkolem v něm je doručit co nejvíce dárků/srdíček.

Po celý rok se v SCS Software snažili hry vylepšovat a přidávat nový obsah. Ze začátku videa vidíme například možnost otevřít ve svém náklaďáku okno, nový design kabiny řidiče…

Protože se ale neustále města a státy po světě mění, nebo se přijde na to, že prostě neodpovídají skutečnosti, hojně se předělávají. A právě několik předělávek měst jsme za uplynulý rok dostali. Čeští vývojáři předělali francouzská města Lille a Calais, Las Vegas a nového vzhledu se dočkaly i benzinky.

Do hry také postupem roku byly přidávány různé balíčky od FH Tuning počínaje, Super Stripes Paint Jobs konče. Poslední jmenovaný například umožnil si na jinak docela nudný návěs nalepit polepy a mít tak nejkrásnější kamion z celé hry.

Přečtěte si také: Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator dostanou lepší nasvícení

Jednou z výrazných novinek v průběhu roku byla také možnost si zapnout Screen Space Ambient Occlusion. Ta již podle názvu přidávala odrazy a lesky, ať už na budovách, samotných kamionech nebo v kabině řidiče. Díky ní tak hned bylo vše ostřejší a vypadalo mnohem lépe.

Nesmíme zapomenout na přidání unikátních obchodů s vozy. Najít jsme tak mohli značky jako Mercedes-Benz, Renault nebo Volvo. Celkově jich po herní mapě bylo rozeseto 98 a další určitě budou přidány.

Jednou z nejdůležitějších novinek je odklad jedné expanze a přidání dalších dvou. Odložen byl dodatek s názvem Iberia pro Euro Truck Simulator 2. Ten měl rozšířit mapu světa o Pyrenejský poloostrov. Důvodem odložení byl vývoj nového nasvícení - právě z něj měl dodatek těžit nejvíce. Dvě expanze pojmenované Idaho a Colorado vyšly pro American Truck Simulator minulý rok.

Ve videu toho bylo ještě více, vypisováním všeho by nám z toho ale vznikl pořádně dlouhý román. Kdo chce, může se na video sám podívat níže. Já už jen připomenu možnost kupovat vlastní návěsy a tím vydělat ještě více peněz ze zakázek.

NOVINKY PRO AMERICAN TRUCK SIMULATOR

Další z řad vylepšení, které pražské studio SCS Software na rok 2021 chystá, je nové nasvícení prostředí. Nový systém uvidíme poprvé v přídavku Iberia pro Euro Truck Simulator 2. Nový systém nasvícení udělá hru reálnější a krásnější. Tvůrci se dušují, že vylepší každý model a texturu.

V několika facebookových příspěvcích pak můžeme vidět například to, že se chystá přepracování interiéru kabiny řidiče do ETS 2. V American Truck Simulatoru pro změnu zase pracují na přeskinování některých map a začínají se Severní Kalifornií. Plánují se věnovat také Novému Mexiku a Oregonu.

Jsme tak skoro na konci článku a víme, že jedním z oznámení bylo to, že studio pilně pracuje na větším propojení multiplayeru, který vytvořila početná skupina fanoušků. Přidána bude také autoškola, která naučí jak ty nové, tak ty staré hráče řídit. Víme, že expanze zaměřující se na Texas bude největší projekt, do kterého se SCS Software pustili. Ukázány také byly obrázky z Wyoming DLC a rozšíření Francie o dvě nové lokality kvůli napojení na Pyrenejský poloostrov. Aktualizace bude zdarma dostupná pro všechny majitele dodatečného balíčku Vive la France.

Komunita očekává také nové kamiony do Euro Truck Simulatoru 2 a American Truck Simulatoru.

Za sebou máme shrnutí nových informací, které jsme dostali. Pár dnů před Štědrým dnem také proběhl stream s Pavlem Šeborem, Jakubem Mrázem a Nemirem, kteří roušku tajemna trochu poodhalili. Do roku 2021 přejí všem hodně úspěchů a slibují, že přinesou podrobnější informace o nových projektech. Na konci videa děkují své úžasné komunitě za podporu.