Hráči Civilization 6 na PC, Mac a iOS se mohou těšit na nové výzvy a možnosti. Společnosti 2K Games a Firaxis Games oznámily Leader Pass. Ten obsahuje šest dodatečných balíčků a celkem 18 vůdců, včetně Abrahama Lincolna.

Dvanáct z nich jsou nové osobnosti, zatímco zbylých šest je popisováno jako nové pojetí klasických vůdců Civilization. Pod tím si máme představit nové, nebo aktualizované schopnosti spolu s vynalézavými agendami, které změní způsob, jakým hrajete.

„Leader Pass vás vybízí k tomu, abyste vystoupili ze své komfortní zóny díky novým přístupům k diplomacii, válce, expanzi a dalším věcem. Každý vůdce přichází se sadou překvapivých nových nebo aktualizovaných schopností spolu s nápaditými novými agendami, které změní způsob vaší hry během pěti vzrušujících měsíců ovládání světa,“ uvádí tisková zpráva.

Šest dodatečných balíčků bude vycházet v období od listopadu 2022 do března 2023. Termíny se mohou ještě změnit. Pro nové i stávající majitele Civilization VI Anthology je Leader Pass zdarma. Pro ostatní cena zveřejněna nebyla.

Pozor, některá DLC vyžadují dříve vydaná rozšíření. Kompletní informace níže pod popisem každého nového balíčku vůdců.

LEADER PASS ZAHRNUJE:

Balíček č. 1: Velcí vyjednavači

Vyzkoušejte si své diplomatické schopnosti s balíčkem Velcí vyjednavači, ve kterém najdete Abrahama Lincolna (Spojené státy), královnu Mbande Nzinga (Kongo) a sultána Saladina (Arábie).

Balíček č. 2: Velcí velitelé

Veďte svá vojska k vítězství s balíčkem Velcí vojevůdci, včetně Tokugawy (Japonsko), Nadera Šáha (Persie)*** a Sulejmana Nádherného (Osmanská říše) ****.

Balíček č. 3: Vládci Číny

Založte několik nových dynastií s balíčkem Vládci Číny, včetně Yongleho, sjednotitele Qin Shi Huanga a Wu Zetiana.

Balíček č. 4: Vládci Sahary

Navštivte znovu kolébku lidstva s vládci saharského balíčku, včetně Ramsese (Egypt), Kleopatry Ptolemaiovců (Egypt), krále Sundiaty Keity (Mali)****.

Balíček č. 5: Velcí stavitelé

S balíčkem Velcí stavitelé, který obsahuje Theodoru (Byzanc)*****, Sedžonga (Korea)****** a Ludvíka II. (Německo), přestavíte svět lépe než kdykoli předtím.

Balíček č. 6: Vládci Anglie

Doplň svou rozrůstající se sbírku panovníků pomocí balíčku Vládci Anglie, který obsahuje Alžbětu I. (Anglie), Varanga Haralda Hadrada (Norsko) a Viktorii (Anglie).

*** Ke hře je vyžadován balíček scénářů Persie a Makedonie

**** Ke hraní je nutné rozšíření Gathering Storm

***** Vyžaduje New Frontier Pass a balíček Byzantium & Gaul.

****** Pro hraní je vyžadováno rozšíření Rise & Fall