Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- 3. 6. v Call of Duty: Modern Warfare a bezplatném Warzone začne čtvrtá sezóna. Díky traileru s jistotou víme, že v jejím čele bude jako odemykatelný operátor stát samotný Captain Price a pravděpodobně i jeho kolega Garrick (Gaz) z kampaně. Ten navíc na konci traileru drží v rukou zbraň Vector, po které fanoušci volají už delší dobu. Očekávat můžeme i další zbraně, multiplayerové módy, nové mapy a další věci. O těch se více dozvíme v následujících dnech.

- Tvůrci Marvel’s Avengers ze studia Crystal Dynamics se připravují na velkou prezentaci, svou akční adventuru se superhrdiny nám ukážou 24. června. Těšit se máme na gameplay trailer s ukázkou příběhové mise i kooperace.

- V rámci Uplay si můžete od zítřejšího dne do 31. května bezplatně zahrát Far Cry 5 na svém počítači. Pre-load je již dostupný. Současně je páté Far Cry do 2. června ve slevě.

Přečtěte si také: Ellie bojuje o život. Sledujte výživnou ukázku z The Last of Us Part 2

- Metro Exodus bylo aktualizováno, update odstranil ze hry protipirátskou ochranu Denuvo. Ta již není potřeba, když se post-apokalyptická akce začala prodávat na GOG.com.

- Arkádové open-world závody The Crew 2 obdržely pátou aktualizaci. Do hry přináší exkluzivní odměny za dokončení aktivit, včetně nových vozidel, oblečení pro avatary a další maličkosti.

- Command & Conquer Remastered Collection má stanovené hardwarové požadavky. Hra vyžaduje 64bitový procesor a operační systém. Stačit vám bude Windows 8.1/10, procesor Intel Core 2 Duo E4600 @ 2.4ghz nebo AMD Athlon 64 X2 6400 @ 2.4ghz, 4 GB RAM, grafická karta NVIDIA GeForce GT 420 nebo ATI Radeon HD 5570, DirectX 11 a 32 GB volného místa na disku. Pro lepší hraní je uváděn Intel Core i5 4690K nebo AMD Ryzen 7 1700, 4 GB RAM a NVIDIA GeForce GTX 660 nebo ATI Radeon HD 7850.

- Humble Bundle přináší skvělou příležitost zahrát si Cities: Skylines. Tuhle povedenou budovatelskou strategii můžete mít za pouhé jedno euro (27 korun). Když si připlatíte, odemknete si i jednotlivé dodatečné balíčky s dalšími možnostmi pro stavbu a správu vašeho města.

Přečtěte si také: Fast & Furious Crossroads od tvůrců Project Cars vypadá jak mobilní hra

- Gran Turismo Sport bylo v době vydání (17. října 2017) kritizováno za nedostatek obsahu. Japonské studio Polyphony Digital zabralo a formou bezplatných aktualizací do hry přidalo spoustu obsahu. Hra je dvakrát tak velká: 11 nových lokalit a celkem 83 okruhů. Co se aut týče, tak při vydání jich bylo 168, po dvou a půl letech jich je dalších 168, celkem tedy 336 vozů.

- Máte poslední šanci si do knihovny na Epic Games Store přidat bezplatně strategii Civilization 6. V pět hodin odpoledne bude v nabídce jiná hra. Dle úniku Borderlands: The Handsome Collection. Další týden pak ARK Survival Evolved (od 3. června).

- Bojovka Street Fighter V se dočká dalšího obsahu, po pozitivním přijetí čtvrté sezóny připravují vývojáři závěrečnou pátou sezónu, přinést má další bojovníky a tři nové arény. Datum jejího vydání ale neznáme.

- Sony vydala nový firmware PlayStationu 4. Má označení 7.51 a zlepšuje celkový výkon. Žádné nové funkce nečekejte.

- Fanoušci American Truck Simulatoru se mohou více seznámit se státem Idaho. Studio SCS Software totiž zveřejnilo dlouhé gameplay záběry, konkrétně z cesty mezi městy Sandpoint a Lewiston.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: