Společnost Paradox Interactive překvapila oznámením Cities: Skylines Remastered. Jde o vylepšenou edici oblíbené simulace města, která je navržena speciálně pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Vychází už 15. 2. letošního roku za 40 eur.

Všichni hráči, kteří vlastní Cities: Skylines na PS4 nebo Xbox One, obdrží Remastered edici zdarma na své příslušné konzoli, stejně jako remasterovaná DLC až do expanze Airports (pokud je vlastní). V následujících měsících vydají vývojáři remasterované verze dalšího dodatečného obsahu, který je možný stáhnout pro předešlou generaci konzolí.

Microsoft mezitím potvrdil, že Cities: Skylines Remastered přidá 15. 2. do Game Passu pro Xbox Series X/S a cloud.

Cities: Skylines - Remastered obsahuje sadu upgradů optimalizovaných pro konzole současné generace, včetně dalších dlaždic pro vytvoření větších měst a možnosti libovolně umisťovat stavby. K dispozici bude 25 dlaždic, zatímco na PS4 a Xboxu One byla ploda rozložena na 9 dlaždic.

S tím vším souvisí nástroje pro rychlý výběr, editor map, vylepšené uživatelské rozhraní a nový ovládací panel. V něm upravíte denní dobu, déšť nebo mlhu.

Podívejte se na teaser trailer: