Zen Studios (autoři série Pinball) se ve spolupráci se Saber Interactive rozhodlo k zajímavému mixu. Circus Electrique je RPG, které kombinuje viktoriánský Londýn se steampunkem, řízením cirkusu a hratelností podobnou Darkest Dungeon.

Takže tady máme příběhové RPG, taktické souboje, ekonomickou strategii a steampunk. Pokud vám to přijde zajímavé, tak o skupinu cirkusových akrobatů se budete moci starat ještě v letošním roce na počítačích a všech hlavních konzolích.

Děj se odehrává v alternativní realitě, v níž jsou ulice britského hlavního města plné občanů zachvácených nevysvětlitelným šílenstvím. Záhadná nákaza zasáhla téměř celé město, kromě cirkusové skupiny Circus Electrique. Klauni, požírači ohně a další umělci, obdaření mimořádným talentem, musí čelit hordám vrahů a proniknout šesti čtvrtěmi, aby zachránili Londýn.

Vybírat budete z patnácti archetypů postav, některé se vám odemknou později. Každá třída se pochlubí jinými schopnostmi. Samotný cirkus bude fungovat nejen jako základna. Navzdory těžké době musí představení pokračovat. Je tak nutné čas od času určit program a cirkus otevřít, abyste získali peníze potřebné k rozvoji bojového potenciálu cirkusových umělců.

Stejně jako v jiných podobných hrách, tak i tady je nutné dávat pozor na vztahy mezi členy týmu a jejich oddanost. Jde o obdobu morálky a stresu z Darkest Dungeon. Nálada bude ovlivňovat efektivitu v boji i během představení. Nespokojení členové mohou dokonce opustit cirkus.

Circus Electrique vyjde v letošním roce na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. PC verze se bude prodávat přes Steam a Epic Games Store.