Čínská nadnárodní akciová holdingová společnost Tencent investovala peníze do studií Dontnod Entertainment a Mundfish. Tentokrát nejde o akvizici, ale o spolupráci při vývoji her.

Tvůrci zodpovědní za Life is Strange, Vampyr a Twin Mirror navázali s Tencentem spolupráci vztahující se na vývoj nové hry. Francouzské studio Dontnod Entertainment obdrželo 30 milionů eur. Ty budou využity k vytvoření úplně nové herní značky, kterou si autoři sami vydají pro PC, konzole a mobilní zařízení. Tencent za tuto investici může do představenstva navrhnout svého zástupce. Přesto Dontnod Entertainment zůstává nezávislým týmem.

Do vývoje nadějné střílečky Atomic Heart, která svou atmosférou připomíná sérii BioShock, investovalo více společností. Ruské studio Mundfish potvrdilo druhé investiční kolo. Mezi další investory patří Tencent, Gaijin a GEM Capital.

„Tato dohoda nám pomůže se mnohem rychleji přiblížit k datu vydání. Tencent provozuje jednu z nejpopulárnějších herních platforem na světě a jsme rádi, že je vidíme mezi našimi investory. Po setkání s Antonem Yudintsevem a našimi partnery z GEM Capital jsme byli šťastní, že naše obchodní praktiky a firemní kultura dokonale ladí. Nyní můžeme s jistotou říct, že Tencent sdílí naše firemní hodnoty a dlouhodobé cíle. Naším cílem je z Atomic Heart vytvořit globální herní franšízu a nové zdroje nám pomohou pracovat s ještě talentovanějšími lidmi,“ okomentoval novou investici Robert Bagratuni, spoluzakladatel firmy Mundfish.

Tencent nedávno získal většinový podíl studia Klei Entertainment, které vytvořilo nezávislé hry Don't Starve, Mark of the Ninja a nyní pracuje na Griftlands. Koncem minulého roku zase koupil tvůrce Warframe a Gears Tactics - britské studio Splash Damage.

Přečtěte si také: Čínský Tencent má nepřátelsky převzít velkou společnost