Outriders jsou chystanou RPG střílečkou z pohledu třetí osoby, za kterou stojí polské studio People Can Fly. Ve hře si budete moci vytvořit svou vlastní postavu, na výběr pak budou celkem čtyři povolání s unikátními schopnostmi a vlastnostmi. Každá z těchto profesí také nabídne speciální dovednosti, které běží na cooldown a v boji představují vaši největší výhodu. Navíc se dají různě kombinovat, čímž na bojišti můžete vytvořit ještě ničivější spoušť. Tyto dovednosti můžete i postupně vylepšovat ve stromu schopností.

Mezi již představenými třídami najdeme Trickstera, který umí manipulovat s časem, Pyromancera, jehož největší zbraní je oheň, a třídu Devastator, která představuje robustního tanka ovládajícího gravitaci a hmotu.

O poslední třídě jménem Technomancer jsme zatím dosud moc nevěděli. Díky poslednímu streamu Outriders jsme však nyní o něco moudřejší. Tato profese dokáže protivníka řádně potrápit svým rozsáhlým arzenálem, jelikož si Technomancer s jednou ze schopností může na pomoc doslova vyvolat nejrůznější zbraně. Ty jsou mnohdy silnější než to, co posbíráte při hraní. Mimo to můžete jako Technomancer na bojiště umisťovat turrety, které nepřátelům udělí elementární poškození chladem či toxicitou.

Přečtěte si také: Střílečka Outriders nabídne kolem 60 hodin obsahu a tři a půl hodin cut-scén

Další schopností je Scrapnel - velká mina, kterou můžete házet po nepřátelích. Vaši nejničivější zbraň ale představuje tzv. Pain Launcher, kterým bitevní pole zasypete raketami.

Při hraní za Technomancera se budete muset spolehnout především na výbušniny a dobré krytí. Jedná se totiž o nejzranitelnější ze všech tříd. K ruce vám však bude možnost vyléčit se pomocí zraňování protivníků, nehledě na vzdálenost.

Pokud vás ale více než defenziva zajímá spíše ofenzivní přístup, můžete využít Tool of Destruction. Tato schopnost vám totiž umožní vyvolat buď raketomet, nebo plně nabitý rotačák. Technomancer tak představuje velmi flexibilní povolání, které vám umožní hrát mnoha různými způsoby.

Outriders prozatím vypadají velmi slibně. Jak hra dopadla, budeme moci zjistit už na konci letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 4, PS5, Xbox One a Xbox Series X.