Společnost Blizzard dnes představila nové rozšíření pro World of Warcraft. Příznivci postupně ztenčující se komunity tohoto masivně multiplayerového RPG se mohou těšit na expanzi Dragonflight. Větší radost jim ale může udělat World of Warcraft Lich King Classic.

Rozšíření Dragonflight zatím nemá stanovené datum vydání. Samotný název naznačuje, že ústředním tématem budou draci podobně jako v Cataclysm z roku 2010. To sedí s dnešní tiskovou zprávou oznamující návrat k fantasy kořenům série a návštěvu země draků s novou rasou. Půjde o vůbec první kombinaci rasy a třídy ve Wowku: dracthyrské Evokery.

„Hráči se nemohli dočkat, až se znovu vrátí k fantasy kořenům hry World of Warcraft, a právě to je čeká v Dragonflight, kde se hlouběji seznámí s ikonickými draky Warcraftu a prožijí napínavé dobrodružství v jejich legendární domovině,“ prohlásil prezident Blizzard Mike Ybarra.

„Zcela přepracováváme také mnoho základních systémů hry, abychom zajistili, že WoW bude i nadále nabízet takový zážitek, jaký hráči očekávají nejen v tomto rozšíření, ale i po mnoho dalších let.“

V Dragonflightu tedy zavítáme na Dračí ostrovy (Dragon Isles) rozdělených do čtyř nových zón, kde bude možné dosáhnout až 70. úrovně. Největším lákadlem je nejspíše možnost vytvořit si humanoidní i dračí postavu, stejně tak létání na dracích, u nichž nechybí jejich úprava.

Také dojde na nový systém talentů, jenž dá hráčům možnost kreativního výběru talentů, aniž by to bylo na úkor jejich efektivity. A v neposlední řadě je slibováno upravené uživatelské rozhraní, vylepšený vzhled mini-mapy a dalších prvků s přizpůsobitelnými aspekty. Díky tomu všemu by se měl Dragonflight stát významnou kapitolou této MMORPG značky.

Co určitě vyjde letos, tak je Wrath of the Lich King Classic. Reedici rozšíření z roku 2008 si budou moci užívat hráči s aktivním předplatným World of Warcraft bez dalších poplatků. Blizzard dbá na to, aby zachoval autentický zážitek a zároveň přinesl důstojnou a přístupnou novou verzi.