Od poslední hry ze světa South Parku, vcelku povedené superhrdinské parodie The Fractured but Whole, uplynuly čtyři roky a konečně se dozvídáme o vývoji nového titulu. Ten nemá na starost francouzská společnost, ale interní tým v South Park Studios. Ten spolupracoval na tahových RPG projektech The Fractured But Whole od Ubisoftu a The Stick of Truth od Obsidianu, stejně tak se podílel s RedLynx a Ubisoftem na mobilní hře Phone Destroyer z roku 2017.

Se zprávou jako první přišla agentura Bloomberg, jež informovala o podepsání obrovské smlouvy mezi Treyem Parkerem, Mattem Stonem a společnostmi Paramount a ViacomCBS v hodnotě zhruba 900 milionů dolarů. Nová smlouva přinese spoustu obsahu pro streamovací službu Paramount+ - fanoušci mají očekávat nový film, šest nových řad seriálu, 14 spin-offu a 3D videohru. To je velký rozdíl, předešlé herní projekty byly ve 2D stylu.

„Děláme si, co chceme, a oni nás v tom docela podporují,“ prozradil Matt Stone o současné situaci se South Parkem. „V tomhle ohledu jsme nejšťastnější kluci v televizi,“ dodal. Parker a Stone si film a hru financují sami, takže se na nich pravděpodobně podílejí více než dříve.

K dnešnímu dni vznikla řada videoher South Park. První z nich vyšla v roce 1998 pro Nintendo 64 (1999 pro PC a PlayStation) a byla vyvinuta společností Iguana Entertainment a distribuována společností Acclaim.

Mezi pozdější hry patřila závodní hra ve stylu motokár s názvem South Park Rally, která vyšla pro PlayStation, PC, Nintendo 64 a Dreamcast.

Recenze dřívějších her ze South Parku byly často spíše smíšené, zatímco The Stick of Truth (vyvinutý studiem Obsidian) a The Fractured but Whole (Ubisoft San Francisco) byly přesvědčivější a zaměřovaly se na tahovou hratelnost ve stylu RPG.