Streamovací gigant v oblasti filmů, seriálů a dokumentů chce údajně překročit své kořeny tím, že pronikne do herního průmyslu. Netflix měl zahájit jednání s několika kandidáty na pozici manažera dohlížejícího na vstup do odvětví videoher. Kandidáti jsou popisováni jako veteráni ve svém oboru.

Vybraný specialista má mít na starost vytvoření divize, která by vyvíjela nebo licencovala hry na základě známých značek streamovacího gigantu. Podle informací od důvěryhodného zdroje, který se svěřil serveru The Information, má Netflix plánovat vytvořit svou verzi Apple Arcade. Uživatelé by tedy platili měsíční předplatné za přístup ke knihovně streamovaných videoher. Ty budou bez reklam.

Apple Arcade bylo spuštěno v roce 2019 a nabízí přístup k řadě exkluzivních (a časově exkluzivních) her za 139 Kč měsíčně.

Přečtěte si také: Netflix získává Uncharted, Morbius a další budoucí filmy od Sony

Mluvčí Netflixu již na zprávu The Information reagoval a potvrdil zájem o interaktivní zábavu:

„Naši členové oceňují kvalitu a rozmanitost našeho obsahu. Proto stále rozšiřujeme naši nabídku - od seriálů a dokumentů až po originální filmy, cizojazyčné originály a reality show. Naši členové také rádi hlouběji pronikají do příběhů, které mají rádi - prostřednictvím interaktivních pořadů jako jsou Black Mirror: Bandersnatch, You vs. Wild a hrám založených na seriálech Stranger Things, Money Heist a To All the Boys. To je důvod, proč se těšíme, že ve světě interaktivní zábavy toho bude dělat víc.“

Streamovací platforma již v minulosti experimentovala s interaktivními videoherními zážitky a videohrami - v roce 2018 vydala Black Mirror: Bandersnatch, interaktivní film, a v roce 2020 následoval podobně interaktivní zážitek pro epizodu Unbreakable Kimmy Schmidt. K tomu se přidávají zkušenosti s produkcí seriálů založených na videoherních předlohách, jako je Dota, Castlevania a Zaklínač a jeho spin-off, stejně tak připravované show založené na hrách Magic: The Gathering, Sonic the Hedgehog a League of Legends.

Netflix má na kontě také hry, které svěřil jiným vývojářům, konkrétně mobilní titul Stranger Things a Stranger Things 3: The Game. Plus připravuje několik produkcí založených na populárních franšízách, včetně seriálu Resident Evil Infinite Darkness, seriálu Assassin's Creed a anime Cyberpunk: Edgerunners.