Společnost Electronic Arts zkoušela s hororovou sérií Dead Space všechno. Nejprve nám přinesla temný, hororový zážitek, který se ale moc dobře neprodával - navzdory dobrým recenzím. V pokračování tak došlo na multiplayer, což mělo za následek kratší singleplayerovou kampaň, která nabízela zajímavý příběh a momenty s napínavým scénářem. Třetí díl byl na tom, co se týče příběhu ještě hůře, ale i tak si jednotlivé díly Dead Space odnášely dobré hodnocení. Bohužel ani to nestačilo k velkým prodejům. V EA nebyli spokojeni a rozhodli se Dead Space uložit k ledu. Zanedlouho došlo i k zavření studia Visceral Games.

Pokud na systémového inženýra Isaaca Clarka vzpomínáte v dobrém, má pro vás nezávislé studio Sunscorched náhradu. Tihle vývojáři se inspirovali u Dead Space a v Unreal Enginu 4 připravují sci-fi horor Negative Atmosphere. Velký důraz klade na hororové mechanismy a boj. Hra je zasazena do světa uprostřed studené války a hrát budete za Samuela Edwardse, což je devětačtyřicetiletý bývalý vojenský zdravotních, jenž se nachází na palubě nákladní lodi TRH Rusanov.

Lodí TRH Rusanov se šíří záhadná nemoc. Způsobuje, že všichni roboti a personál mutují a přetváří se ve velmi nebezpečné tvory. A ty se soustředí na zničení všech organismů kolem sebe. Vašim úkolem je utéct a probojovat si cestu skrz své bývalé kamarády a známé. Aby toho nebylo málo, tak v průběhu hry se bude měnit duševní stav hlavního hrdiny a postupně nastanou halucinace.

Jak se sami můžete přesvědčit, Negative Atmosphere nabídne děsivou atmosféru, klaustrofobní tunely a strašlivé příšery, které se na první pohled podobají nekromorfům z Dead Space. Uvidíme, zda to bude stačit na to, aby titul dostatečně zaujal. Co myslíte?

Do konce letošního roku má dorazit demo pro PC. Kdy ale vyjde plná verze, to v současné době není známo.