Death Stranding je zajímavá hra, i když někteří považují nové dílo Hidea Kojimy spíše za obyčejný a nudný walking simulátor s doručováním zboží. Pokud se řadíte do druhé skupiny a temný příběh hlavního hrdiny Sama Bridgese se vám líbil, tak vás bude zajímat nová informace od japonského designéra, scénáristy a programátora. Hideo Kojima potvrdil, že se zajímá o pokračování Death Stranding. Pokud by ale k němu došlo, mohlo by jít o odlišný titul.

V případě Death Stranding 2 by Kojima nechtěl vytvořit obyčejné, standardní pokračování. Místo toho by začal od nuly a musel vše vytvořit znovu. Tato slova se shodují s myšlenkou tvůrce, který chce vytvářet originální hry, což by obyčejné pokračování Death Stranding v žádném případě nesplňovalo. Death Stranding 2 by tak mohla být úplně jiná hra.

V současné době není nic jisté. Nevíme, do jakého dalšího projektu se ve studiu Kojima Productions pustí. Jisté ale je, že v něm s největší pravděpodobností bude hrát hollywoodský herec Norman Reedus. Toho si Kojima oblíbil a rád by s ním spolupracoval i příště.

Připomeňme, že tvůrce série Metal Gear Solid nedávno naznačil záměr vytvořit hororový projekt poté, co mu ve spolupráci s Konami nevyšlo Silent Hills. Právě v něm měl hrát Reedus společně s režisérem Guillermem del Torem (ukázka P.T.), ale nakonec se všichni tři sešli u Death Stranding. Kojima by rád vytvořil nejděsivější hororovou hru na světě, stejně tak by se rád vrhl do filmového světa.

Cesty jsou nevyzpytatelné, tak uvidíme, co dalšího nám Hideo Kojima přinese. Jisté je, že u toho nebude spoluzakladatel Kojima Productions, Kenichiro Imaizum. Imaizum, jenž se podílel i na Metal Gear Solid (včetně Phantom Pain) odešel.

Death Stranding vyšlo v listopadu/novembru na PlayStation 4 s českými titulky. V polovině roku 2020 bude následovat PC verze.