Krvavá a drsná středověká bojovka Chivalry 2, která je zaměřena na multiplayerové bitvy z pohledu první osoby, byla odložena. Původně vývojáři plánovali PC verzi vydat do konce letošního roku. Plány se ale změnily a nyní počítají, že pro počítače i konzole uvedenou hru na trh v roce 2021.

Vedení Torn Banner Studios věří, že odklad je nezbytný k tomu, aby Chivalry 2 mohla být největší hrou jakou může být. Jenom tak dokážou tvůrci realizovat svou vizi pro skutečné pokračování původního Chivalry: Medieval Warfare. Do plánů promluvila také celosvětová krize způsobená koronavirem. Vývojáři se museli naučit pracovat z domovů, což přineslo různé překážky.

Přesto všechno máme dobrou zprávu. Jakmile Chivalry 2 vyjde, tak bude ve hře více map a herních funkcí, než bylo původně plánováno. Mezitím se usilovně pracuje na nejnovější uzavřené alfa verzi, která bude dostupná pro všechny, co měli přístup do předešlého testování. Současně ale došlo k odkladu bety. Ta měla být spuštěna během tohoto léta. Nyní bude spuštěna někdy později.

Chivalry 2 míří na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X. Počítat můžete s cross-play podporou, která umožní, že se na bojišti setkají všichni hráči bez rozdílu platformy.

Hra byla inspirována epickými středověkými filmovými bitvami. V jeden okamžik se bude moci střetnout až 64 hráčů a k dispozici budou i katapulty, které udělají na mapě pořádnou paseku. Budete obléhat hrady, případně je bránit, využívat koně a mnoho dalšího.

Přečtěte si také: Na Slovensku vzniká neuvěřitelně brutální bojovka Die by the Blade