Na plnohodnotné přežívání v uzavřené zóně Černobylské jaderné elektrárny si počkáme nejen v případě hry S.T.A.L.K.E.R 2, ale také u Chernobylite. Nadějná temná a hororová survival akce měla z předběžného přístupu na Steamu vyjít v prvním čtvrtletí letošního roku. Vývojáři ze studia The Farm 51 si ale vzali více času, aby jejich titul byl větší a lepší

Naštěstí nejde o velký odklad. 1.0 verze Chernobylite má být dostupná během druhého čtvrtletí 2021. Několik měsíců navíc má tvůrcům stačit k přidání nového obsahu, funkcí, dabingu a lokalizace (týká se i češtiny). Tento obsah navíc bude zdarma těm, kteří Chernobylite podpořili na Kickstarteru nebo si ho zakoupili v Early Access fázi na Steamu.

„Bohužel, vzhledem k velikosti hry je proces přidávání a testování nových jazyků poměrně časově náročný. Proto jej v tomto čtvrtletí nemůžeme dokončit a vylepšit,“ píše zástupce The Farm 51 v tiskové zprávě. Chernobylite je jejich dosud největším projektem, má několikanásobně více dějových linií. Předtím tohle polské studio vytvořilo World War 3, Get Even, Deadfall Adventures nebo Painkiller: Hell & Damnation.

Tým nemá v úmyslu sedět se založenýma rukama. Po doladění stávajícího obsahu mají v plánu přidat další prvky, které byly původně určeny pro dodatečný obsah. Díky tomu bude finální verze Chernobylite větší a plná doplňků, které rozšíří a obohatí herní zážitek. Mezi ně patří další lokalita, nové zbraně, noví nepřátelé, rozsáhlá spolupráce s dalšími postavami a spousta vylepšení ve fungování stávajících mechanik a nástrojů.

Přečtěte si také: S.T.A.L.K.E.R. 2 přibližuje nového hrdinu a atmosféru v černobylské zóně

Pokud už Chernobylite vlastníte, případně si ho plánujete v dohledné době koupit (na Steamu stojí 24,99 eur), tak brzy vyjde velký patch. Ten rozšíří vývojovou verzi a opraví chyby a problémy.

Co se konzolových verzí pro konzole PlayStation a Xbox týče, tak ty jsou nadále ve vývoji. Datum vydání oznámeno ještě nebylo, mají mít ale premiéru blízko PC verze.