Konzoloví hráči si na vstup do radioaktivní zóny budou muset počkat. PC hráči mohou hrát Chernobylite v předběžném přístupu na Steamu od začátku roku 2019 a plná verze bude pro ně připravena od 28. 7. Na PlayStationu 4 a Xboxu One se ale hororově laděný akční survival objeví až 7. 9.

Majitelé PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S se pro začátek musejí spokojit se zpětnou kompatibilitou. Vylepšení pro ně vývojáři ze studia The Farm 51 slibují do konce letošního roku.

Nový trailer (úplně nahoře), který láká na konzolové verze, ukazuje samotnou černobylskou elektrárnu, zábavní park nebo slavné Oko Moskvy, respektive obrovský radar Duga. Ve hře mají být všechny významné objekty ze zakázané zóny.

Přečtěte si také: Vývojářský deník Stalkera 2 odhaluje další detaily

Chernobylite se soustředí na Igora, bývalého zaměstnance černobylské elektrárny, jenž se vrací do Uzavřené zóny poté, co před 30 lety za záhadných okolností zmizela jeho snoubenka Taťána.

„Nic v Uzavřené zóně není takové, jak se zdá, ani čas, možná ani vaše vlastní záměry,“ vzkazují vývojáři ze studia The Farm 51. Jinými slovy, v Zóně není čas jednoduchou, lineární záležitostí. Budete muset učinit rozhodnutí, která ovlivní váš konečný osud - a dokonce změní minulost. Nejdůležitější otázkou však bude: Dovedou vás k Tatianě?

Těšit se můžete na sci-fi hororový survival kombinující volný průzkum znepokojivého světa s náročnými souboji a nelineárním příběhem. Na Steamu má Chernobylite kladné recenze od hráčů. Vypadá to, že půjde o dobrou hru. Když vás atmosféra nadchne, můžete se poté těšit na Stalker 2.