PC hráči si survival horor Chernobylite mohli zahrát již před několika měsíci. Dnes tuto možnost konečně mají také konzolisté, kteří si titul užijí na PlayStationu 4 a Xboxu One. Tím ale dnešní oznámení od studia The Farm 51 nekončí. Ti totiž prozradili, že pro Chernobylite chystají šest rozšíření, která budou obsahovat vše od nových úkolů až po další zabijácká monstra.

První rozšíření pojmenované Monster Hunt dorazí hned během letošního Halloweenu. Dočkáte se v něm nových monster a vedlejších úkolů. Navíc se jedná o jediné rozšíření, které je zcela zdarma. Do konce roku, přesněji na Vánoce, dorazí ještě zbrusu nová mapa Pripyat Residential společně s další várkou vedlejších úkolů v rozšíření nazvaném Ghost Town.

První kvartál příštího roku bude zajímat především majitele konzolí nové generace, jelikož by dost pravděpodobně mohla doraziti next-gen verze hry. V plánu totiž narazíme na Chernobylite: Enhanced Edition, což by mohl být výše zmiňovaný next-gen update. Kromě toho také dorazí rozšíření Blue Flames obsahující novou událost, aktivity, zbraně a kosmetické doplňky.

Pro druhý kvartál roku 2022 je v plánu rozšíření Red Trees, s nímž dorazí do hry nové příběhové a vedlejší úkoly, mapa a další nálož kosmetických doplňků. Ve třetím kvartále budou mít pré vlastníci virtuální reality, jelikož rozšíření Green Walls s sebou přinese novou mapu pro virtuální realitu společně s vedlejšími aktivitami. Nesmíme ale zapomenout ani na novou zbraň a herní režim pojmenovaný Gates of Madness.

Přečtěte si také: Chernobylite: Porovnejte skutečná místa Černobylu s virtuálním protějškem

Jako poslední je na seznamu rozšíření Black Smoke, které hráčům nabídne nový herní režim Brothers in Arms, herní událost a další obsah, který je zatím označován pouze jako Extras. Na podrobnější informace ohledně jednotlivých rozšíření si budeme muset ještě počkat.

Chernobylite je ode dneška dostupný na PlayStationu 4 a Xboxu One, zatímco PC verze je tu s námi už delší dobu. Pokud stále nevíte jestli dát hře šanci, mrkněte na naši recenzi, kde jsme titulu udělili krásnou známku sedm z deseti.